Σοκ: Λιποθυμίες μαθητών σε δημοτικά σχολεία της Αθήνας λόγω ασιτίας!

10:05 13/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Σοκ προκαλεί ανακοίνωση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή Αμπελοκήπων–Ερυθρού-Πολυγώνου, οι οποίοι κάνουν λόγο για αυτοκτονία άνεργου γονιού μαθητών από σχολείο της περιοχής, αλλά και κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών που έπασχαν από ασιτία σε σχολεία του 6ου Διαμερίσματος, ως απόρροιες της κρίσης και του οικονομικού αδιεξόδου, στο οποίο ζουν πολλοί συνανθρωποί μας.

Ο Α’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου που δημοσιεύεται στη Lifo, ότι οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων –Ερυθρού-Πολυγώνου οργανώνουνεκδήλωση διαμαρτυρίας στις 15 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Πανόρμου για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συμβαίνουν στα σχολεία και που όπως περιγράφονται είναι σοκαριστικά, αφού υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν από την ασιτία.

Το δελτίο τύπου επισημαίνει ότι σε σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στην αίθουσα διδασκόντων των σχολείων του Ερυθρού (115ο και 12ο Δ.Σ. Αθηνών, Κοργιαλενίου 2-4) αναφέρθηκαν «τα τραγικά αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής στην περιοχή μας και αναδείχτηκε η ανάγκη συντονισμού της δράσης όλων των σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής, σε ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο με πρώτο στόχο την ανατροπή κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. και κάθε επίδοξου διαχειριστή αυτής της πολιτικής. Από την πλευρά του Συλλόγου μας αναδείχτηκε η ανάγκη για παλλαϊκό ξεσηκωμό και Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας μέχρι τη νίκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα