Σημαντικές επαφές Προέδρου Αναστασιάδη στην Αίγυπτο (Upd)

09:24 12/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 13:35

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Adly Mansour είχε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας, έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Mansour

και στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές.

Στη συνέχεια έγινε ανάκρουση των Εθνικών Υμνων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αιγύπτου και ακολούθως το άγημα παιάνιζε στρατιωτικά εμβατήρια.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος Mansour παρακάθισαν στη συνέχεια σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση. Αργότερα, οι δύο Πρόεδροι θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες με την συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Είδηση 09:10

Σημαντικές συμφωνίες που θα ενισχύσουν περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις ΚύπρουΑιγύπτου αναμένεται να υπογραφούν σήμερα στο Κάιρο, όπου βρίσκεται από χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, για διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Πρέσβη της Δημοκρατίας στην Αίγυπτο. Σώτο Λιασίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Adly Mansour. Στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.

Αργότερα ο Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου Hazem El-Bablawi και στην παρουσία τους θα υπογραφτούν διμερείς συμφωνίες μεταξύ των οποίων είναι συμφωνία-πλαίσιο αναφορικά με την κοινή ανάπτυξη υδρογονανθρακικών πόρων που ευρίσκονται εκατέρωθεν της μέσης γραμμής, Αεροπορική Συμφωνία και Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και του αιγυπτιακού Νοσοκομείου για Παιδιά με Καρκίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα