Σε αναβρασμό το πολιτικό σκηνικό

00:12 21/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Φωτιά παίρνει το πολιτικό σκηνικό, καθώς απομένουν λιγότερο από τρεις εβδομάδες έως τις εκλογές και έτσι τα κομματικά επιτελεία έχουν βάλει μπροστά τις μηχανές, ενώ και οι δανειστές επιμένουν για την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

Σαν κινούμενη άμμο εξακολουθούν, ωστόσο, να καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις το εκλογικό σώμα, αποτυπώνοντας πολυκομματική Βουλή

και δυσκολία επίτευξης με τα υπάρχοντα δεδομένα αυτοδυναμίας από ένα κόμμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσίασε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην αγορά. Ξεχωρίζουν η καθιέρωση του θεσμού του «πληθωρισμού των φτωχών νοικοκυριών», ο έλεγχος πανευρωπαϊκά των ενδοομιλικών συναλλαγών, αλλά και η θεσμοθέτηση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για απευθείας πώληση από παραγωγούς σε λιανεμπόρους και καταναλωτές. Το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ το Σάββατο θα βρεθεί στη Λαμία, όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, ενώ νωρίτερα θα επισκεφθεί τον δήμο Λοκρίδος. Ο κ. Βενιζέλος την Κυριακή θα περιοδεύσει σε Κοζάνη και Γιάννενα.

«Υπάρχει ορατός ένας κίνδυνος ακυβερνησίας την επόμενη μέρα των εκλογών και αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν απόλυτα οι πολίτες, αλλά θέλω να επισημάνω ότι στην πραγματικότητα η προεκλογική εκστρατεία σχεδόν ξεκίνησε χθες» δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά σχολιάζοντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Εκτίμησε πάντως ότι θα υπάρξει αλλαγή της στάσης των πολιτών όσο πλησιάζουν οι εκλογές τονίζοντας ότι «θα υπάρξει αλλαγή, η οποία ήδη έχει αρχίσει και αποτυπώνεται στην ερώτηση, αν θα ψηφίσετε για να τιμωρήσετε, ή αν θα ψηφίσετε για να στηρίξετε μια συγκεκριμένη πορεία την επομένη των εκλογών». «Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή ο τόπος έχει ανάγκη από ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις, χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία που θα πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», σημείωσε η κα Γεννηματά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, περιοδεύει στην Ήπειρο και το βράδυ μίλησε στην Άρτα. «Οι εκλογές αυτές είναι η αρχή, για να ξανακερδίσουμε το μέλλον», δήλωσε νωρίτερα από τα Ιωάννινα. Το Σάββατο ο κ. Σαμαράς πραγματοποιεί ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο Θήβας, ενώ την Κυριακή θα γίνει η παρουσίαση του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Οικονομία στο Ζάππειο και θα ακολουθήσει ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο Αμαρουσίου.

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Α και Β εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αλάνα της Τούμπας. Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Τσάμης, αναφέρθηκε στους υποψηφίους και σημείωσε πως «υπεύθυνα στελέχη κοσμούν τους συνδυασμούς μας και πιστεύω ότι θα δώσουν με ποιότητα, αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα την εκλογική μάχη μέχρι την τελευταία μέρα». Για τις εκλογές είπε ότι στις 7 Μαΐου η Ελλάδα ή θα μπει σε μία πορεία ακυβερνησίας και αβεβαιότητας ή θα σχηματίσει ένα δυνατό σχήμα σοβαρής,

Keywords
Τυχαία Θέματα