Σαμαράς: “Πρόωρες εκλογές ούτε θέλω, ούτε πρόκειται να επιδιώξω”

12:17 3/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Πρόωρες εκλογές ούτε θέλω, ούτε πρόκειται να επιδιώξω», δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τα ΝΕΑ”.

«Ωστόσο, το ότι δεν θέλω εκλογές δεν σημαίνει ότι θα ήμουν διατεθειμένος να δεχθώ οποιονδήποτε εκβιασμό από οποιαδήποτε συμφέροντα. Διότι αν αντιληφθώ

εκβιασμούς ή άλλου είδους πιέσεις, τότε προφανώς άλλοι θα έχουν τις ευθύνες για ό,τι συμβεί. Να το πω αλλιώς: Εγώ θέλω σταθερότητα και εξάντληση τετραετίας.

Για το καλό του τόπου. Αλλά έχω και τα μάτια μου ανοικτά…», σημειώνει ο πρωθυπουργός ο οποίος παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα.

«Δεν θα υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα. Και οι συνθήκες φέτος θα είναι πολύ διαφορετικές», λέει συγκεκριμένα και εκτιμά ότι «επιπλέον, τώρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις ανάκαμψης της οικονομίας η οποία εφόσον μένουμε στο σωστό δρόμο, δεν θα αργήσει».

Σε ότι αφορά τους βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς λέει ότι έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και το έχουν αποδείξει πολλές φορές έως τώρα.

“Τα ”εκλογικά σενάρια” τα συντηρούν όσοι εύχονται να αποτύχει η κυβέρνηση.

Αλλά η πλειονότητα του ελληνικού λαού εύχεται το ακριβώς αντίθετο: Να ολοκληρώσουμε το έργο μας! Και αυτό καλύτερα από όλους το γνωρίζουν οι βουλευτές μας», υπογραμμίζει.

Επίσης χαρακτηρίζει ειλικρινή και εποικοδομητική τη συνεργασία του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο σημειώνοντας ότι ”διαφωνίες για το παρελθόν υπάρχουν αναμφίβολα αλλά έχουμε σήμερα την ίδια αποφασιστικότητα να σηκώσουμε τη χώρα στα πόδια της”.

Αντίστοιχα για τον Φώτη Κουβέλη αναφέρει ότι με κάποιες δηλώσεις του τελευταία αδίκησε τον εαυτό του.

«Όπως για παράδειγμα, όταν δήλωνε τις προάλλες ότι δήθεν… σχεδίαζα εκλογές τον περασμένο Ιούνιο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λέει τέτοια πράγματα.

Ιδιαίτερα όταν γνωρίζει ότι δεν είναι αλήθεια», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

Σχετικά με τη διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων λέει ότι «σε μια χώρα που βούλιαζε στα ελλείμματα και διέθετε έναν υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα, τελικά θα θέσουμε σε διαθεσιμότητα το 3,5% του συνολικού προσωπικού του δημοσίου, για αυτό συζητάμε».

Εξηγεί επ’αυτού ότι από το 3,5% μόνο το 2% θα απομακρυνθεί τελικά και θα αντικατασταθεί από νέους υπαλλήλους αξιοκρατικά σε θέσεις που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες όπως για παράδειγμα νοσοκομεία ή ΚΕΠ.

«Σήμερα αντιδρούν κυρίως οι βολεμένοι. Και όσοι κερδοσκοπούν πάνω στις αντιστάσεις των βολεμένων. Αλλά η κοινωνία είναι εναντίον τους», προσθέτει ο πρωθυπουργός.

Επίσης εξηγεί ότι αν πετύχει το πείραμα με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και εφόσον πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, θα ζητήσουμε κι άλλες μειώσεις φόρων.

«Αν δεν πετύχει το πείραμα, απομακρύνεται ο στόχος μείωσης της φορολογίας», αναφέρει.

Σε ότι αφορά το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ομπάμα, λέει ότι στο πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου βλέπουμε έναν φίλο και έναν σύμμαχο, μόνο που τέτοιες σχέσεις χρειάζονται επαναπροσδιορισμό σε κρίσιμες καμπές όπως αυτή που ζούμε.

«Πιστεύω ότι οι ανησυχίες των ΗΠΑ για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο συμπίπτουν με τις αντίστοιχες δικές μας ανησυχίες”, αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Σε άλλη ερώτηση για τα συνθήματα «Στο Βίτσι και στο Γράμμο σας χώσαμε στην άμμο» και «ΕΑΜ, ΕΛΑΣ Μελιγαλάς» που ακούστηκαν στη Βουλή είπε ότι έχουν οσμή αίματος. «Είναι ακραίες εκδηλώσεις διχασμού και “νοσταλγία” εμφύλιας σύγκρουσης! Όσοι τα φωνάζουν είναι τυφλωμένοι, ακραίοι. Και όσοι τα ανέχονται, ακόμη, είναι απολύτως συνυπεύθυνοι και εξίσου ακραίοι», τονίζει ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα