“Προσεκτική” ενημέρωση από Ντάουνερ στο Συμβούλιο Ασφαλείας

07:31 30/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προσεκτικός εμφανίστηκε στις τοποθετήσεις του κατά την χθεσινή ενημέρωση των μελών του Σ.Α. (μέσω τηλεδιάσκεψης) ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, αν και ο κ. Ντάουνερ ανέπτυξε τις δυσκολίες που υπάρχουν για τη συνέχιση των συνομιλιών ενόσω η Κύπρος προεδρεύει της Ε.Ε., απέφυγε να απορρίψει την επιλογή αυτή. Παρέθεσε πάντως τις διαφορετικές απόψεις των δύο πλευρών, με την τ/κ να θέτει χρονοδιάγραμμα την 1η Ιουλίου και την ε/κ να ζητεί συνέχιση των συνομιλιών

μέχρις ότου βρεθούν συγκλίσεις στα βασικά κεφάλαια.

Με εξαίρεση τη Βρετανία (που υποστήριξε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση μέχρι την 1η Ιουλίου, φέρνοντας ξανά επί τάπητος τις απειλές για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ), τα υπόλοιπα μέλη (μαζί και οι ΗΠΑ) υποστήριξαν ότι δεν βλέπουν να υπάρχει πρόβλημα να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ενόσω η Κύπρος προεδρεύει της Ε.Ε. Ταυτόχρονα τόνισαν ότι δεν πρέπει να συγχέονται οι καλές υπηρεσίες του γενικού γραμματέα με την παρουσία στην Κύπρο της ειρηνευτικής δύναμης.

Τέλος, χωρίς να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, ο κ. Ντάουνερ αναφέρθηκε και στην επιστολή Ερογλου προς το γενικό γραμματέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα