Παρέμβαση Παπούλια για την ΕΡΤ ζήτησε ο Τσίπρας

14:19 12/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Πλήγμα στη Δημοκρατία, στην ελευθερία του λόγου, στην κοινωνική συνοχή, και στους θεσμούς» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης – ΕΡΤ, κατά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας

υπογράμμισε ότι υποτιμάται και υποβαθμίζεται από τις εξελίξεις και ο θεσμός της Προεδρίας καθώς μετατρέπεται σε κλητήρα που θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων ο Πρόεδρος δια της υπογραφής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου επί της οποίας στηρίζεται η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά και άλλων οργανισμών και φορέων του Δημοσίου. Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πλέον σημαντικό που έχει απομείνει στον τόπο είναι οι θεσμοί και η Δημοκρατία, τους οποίους θα πρέπει να υπερασπιστούν πάνω όλα οι ίδιοι οι πολίτες όπως ορίζει το Σύνταγμα. Και κατέληξε λέγοντας ότι απευθύνει έκκληση γι αυτό προς τον Πρόεδρο τόσο στη βάση της θεσμικής του ιδιότητας όσο και στη βάση της αγωνιστικής πορείας που ακολούθησε στη ζωή του.

Ο Κάρολος Παπούλιας, από την πλευρά του, χαρακτήρισε κρίσιμη τη στιγμή και εξέφρασε επίσης την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει Δημόσια Τηλεόραση γιατί δεν μπορεί η ενημέρωση του λαού να γίνεται μόνο από ιδιωτικά κανάλια. Συμπλήρωσε, όμως, ότι θεσμικά οι δικές του δυνατότητες παρέμβασης είναι πολύ περιορισμένες και ότι δεν μπορεί να αναπέμψει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου γιατί δεν του παρέχεται τέτοια δυνατότητα από το Σύνταγμα.

Ο κ. Τσίπρας ανταπάντησε, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο, ότι ορισμένες φορές, ανεξάρτητα από τις δυνατότητες που παρέχει το Σύνταγμα, έχει σημασία τι δρόμους μπορεί κανείς ν’ ανοίξει με τις δηλώσεις ή τις πράξεις του εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο κ. Παπούλιας το έχει πράξει αυτό στο παρελθόν και θα το πράξει και τώρα.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε εκ νέου πραξικόπημα κατά των θεσμών την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ τονίζοντας ότι είναι χρέος όλων η αντίσταση σε αυτές τις αποφάσεις. Συμπλήρωσε, επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και άρση των συνεπειών αυτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα