Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τρόικας με ΥΠΟΙΚ και Διοικητή

11:27 17/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση: 11:20

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11 η συνάντηση των επικεφαλής της Τρόικας με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση επικεντρώθηκε στα θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Αυτή τη στιγμή οι τεχνοκράτες της Τρόικας βρίσκονται στην Κεντρική Τράπεζα όπου εξετάζουν τα

θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Είδηση: 10:20

Αρχισε γύρω στις εννέα το πρωί η συνάντηση των επικεφαλής της Τρόικας με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και τον Διοικητή της ΚΤ, με την οποία σηματοδοτείται η έναρξη της πρώτης αξιολόγησης της πορείας εφαρμογής του μνημονίου.Στη συνάντηση παρίστανται και ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΟΙΚ, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Υπουργείου και της Κεντρικής Τράπεζας.Του κλιμακίου ηγούνται οι Μάρτιν Φέρβει της Κομισιόν, Ιζαμπέλα Φον Κόπεν Μέρτες της ΕΚΤ και Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ και συμμετέχει πολυπληθής ομάδα τεχνοκρατών.

Είδηση: 7:34

Συναντούνται σήμερα το πρωί ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, οι επικεφαλής της Τρόικας και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης στο Υπουργείο Οικονομικών, στις 09.00, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Στη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών θα συμμετέχουν οι επικεφαλής της Τρόικας, Μάρτεν Φέρβεϊ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέλια Βελκουλέσκου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ισαμπέλ φον Κέπεν Μέρτες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κλιμάκιο της Τρόικας θα μεταβεί στην Κεντρική Τράπεζα για να εξετάσει θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Στα θέματα που θα εξεταστούν θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα, η έξοδος της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης, η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζα που διενεργεί η KPMG Λονδίνου, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Τράπεζας που καταρτίζει ο οίκος Mckinseey και ο τελικός ισολογισμός της Τράπεζας Κύπρου.

Χθες, ο Υπουργός Οικονομικών είχε εκφράσει αισιοδοξία ότι η αξιολόγηση της Τρόικας θα έχει καλό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, είχε αναφερθεί και στο θέμα της Τράπεζας Κύπρου λέγοντας ότι «έχουμε λάβει τα μηνύματα της Τρόικας, του Eurogroup, που θεωρούν την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης της Τράπεζας Κύπρου ως προτεραιότητα και απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη άλλων αποφάσεων, θεωρώ πως και η ΚΤΚ έχει καταγράψει και συμφωνεί και προς αυτή την κατεύθυνση επικεντρώνονται οι προσπάθειες», είπε.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στις επαφές της με την Τρόικα η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αναδείξει την προσπάθεια εξορθολογισμού των δαπανών και όχι την προσπάθεια αύξησης των εσόδων, εκφράζοντας τη θέση ότι σε καιρό ύφεσης η αύξηση εσόδων δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική.

Keywords
Τυχαία Θέματα