Ολοκληρώθηκε η αγορά της NSN από τη Νόκια

20:20 7/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων Νόκια ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ολοκληρώθηκε η αγορά του 50% του μετοχικού κεφαλαίου που κατείχε η Siemens στη Nokia Siemens Networks και ότι άλλαξε το όνομα της εταιρείας.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η θυγατρική εταιρεία,

που τώρα ανήκει εξ’ ολοκλήρου στη Νόκια, θα είναι πλέον γνωστή ως Nokia Solutions and Networks, διατηρώντας το ακρωνύμιο της NSN.

Ανακοινώνοντας την εξαγορά της τάξης των €1,7 δισ. τον Ιούλιο, η Νόκια είχε αναφέρει ότι ελπίζει ότι θα δημιουργηθεί περαιτέρω αξία για τους μετόχους προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να ενισχύσει την NSN έτσι ώστε να γίνει μια πιο ανεξάρτητη μονάδα.

Η NSN, η οποία εξειδικεύεται σε υψηλής ταχύτητας ευρυζωνική κινητή τηλεφωνία, είχε δημιουργηθεί το 2007 ως ένα κοινό έργο, μια συνεργασία η οποία έληξε τον Απρίλιο.

Η εταιρεία έχει σημειώσει πιο ισχυρά εισοδήματα από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Νόκια, η οποία δυσκολεύθηκε να ανταγωνιστεί τους αντιπάλους της Apple και Samsung.

To οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg αναφέρει την Τετάρτη ότι η NSN μελετάει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε 8.500 περικοπές θέσεων εργασίας, που αντιπροσωπεύει το ένα έκτο του εργατικού δυναμικού της. Η Νόκια δεν ήταν διαθέσιμη να σχολιάσει αυτή την πληροφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα