Οι πρώτες εικόνες υψηλής ανάλυσης από τον Άρη

19:36 28/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι πρώτες έγχρωμες, υψηλής ποιότητας, φωτογραφίες από τον Άρη δόθηκαν στη δημοσιότητα και δείχνουν με τον πιο ακριβή τρόπο πως είναι η γεωμορφολογία του Κόκκινου Πλανήτη.

Οι πρώτες θεαματικές εικόνες υψηλής ανάλυσης τραβήχτηκαν από το διαστημικό όχημα Curiosity της NASA που προσεδαφίστηκε επιτυχώς στις 6 Αυγούστου, οπότε και ξεκίνησε το ταξίδι αναζήτησης.

Η φωτογραφία δείχνει το βουνό Sharp πάνω από τον κρατήρα στον οποίο προσεδαφίστηκε το όχημα όπου οι επιστήμονες

θα εστιάσουν τις έρευνές τους για ύπαρξη νερού.

Για πρώτη φορά μεταδόθηκε και ανθρώπινη φωνή από πλανήτη πέρα από τη Σελήνη με τη μορφή του μαγνητοφωνημένου μηνύματος του επικεφαλής της NASA Τσάρλς Μπόλντεν, με το οποίο συγχαίρει την ομάδα του Curiosity.

Η εικόνα μάλιστα αποκαλύπτει διαφορετικά στρώματα εδάφους στους πρόποδες του βουνού, με απότομες αλλαγές στην υφή και την κλίση, γεγονός που αποτελεί μια σαφή ένδειξη των δραματικών αλλαγών που έχει υποστεί ο κρατήρας Gale, στο νότιο ημισφαίριο του Κόκκινου Πλανήτη.

Ένας από τους βασικότερους στόχους του Curiosity είναι η αναζήτηση οργανικών υλικών και χημικών στοιχείων που θεωρούνται απαραίτητα για την δημιουργία και εξέλιξη ζωής.

Παράλληλα, η ”Περιέργεια” ταυτοποίησε το πρώτο πέτρωμα, μεγέθους γροθιάς, χάρις σε μία μικρή κάμερα γαλλικής σύλληψης και το πρώτο αυτό επίτευγμα προαναγγέλλει ένα ελπιδοφόρο μέλλον, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Οι φωτογραφίες ελήφθησαν στις 23 Αυγούστου με τη βοήθεια κάμερας που διέθετε φακό 100 χιλιοστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα