Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είναι ο λόγος για τις αρνητικές εξελίξεις στο Κυπριακό, ισχυρίζεται ο Ερογλου

17:42 18/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν θέλει να καταλάβει ότι ομόλογός του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι οι Τούρκοι της Κύπρου, ανέφερε σε δηλώσεις του κατά την επιστροφή του από το Λονδίνο ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, απαντώντας σε ερώτηση για τη πρόσφατη συνέντευξη του Προέδρου Χριστόφια στον τουρκικό Τύπο, ο κ. Ερογλου ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν θέλει να καταλάβει κάποιες πραγματικότητες, όπως ότι

ο ομόλογός του στις διαπραγματεύσεις είναι ο ίδιος ο Τ/κ ηγέτης, κάτι που πολλές φορές δήλωσε και η Αγκυρα. Κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια να σταματήσει να κάνει δηλώσεις που στόχο έχουν να παραπλανήσουν.

«Προσπαθεί (ο Πρόεδρος Χριστόφιας) να δείξει ότι αυτός και ο κ. Ταλάτ έφτασαν στο σημείο να υπογράψουν συμφωνία και η Τουρκία την εμπόδισε, ή η ανάληψη της «προεδρίας» από εμένα επηρέασε αρνητικά τις διαπραγματεύσεις. Όλες οι αρνητικές εξελίξεις έχουν ένα λόγο και αυτός είναι η έλλειψη βούλησης και θάρρους από τον κ. Χριστόφια για υπογραφή συμφωνίας», ισχυρίστηκε ο κ. Ερογλου.

Μιλώντας για την επίσκεψη του στο Λονδίνο, ο κ. Ερογλου την χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη . Οπως είπε, αξιολόγησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό κατά τη συνάντηση του με «φίλους» από τη Βουλή των Λόρδων. Πρόσθεσε ότι συνομίλησε επίσης με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο σε δείπνο στο οποίο συμμετείχε.

Υποστήριξε ότι οι θέσεις του στο Κυπριακό καλωσορίστηκαν στη Βουλή των Λόρδων και από κάποια πολιτικά κόμματα της Βρετανίας.

Ανέφερε τέλος ότι οι Τ/κ που ζουν στο εξωτερικό επιθυμούν της συνέχιση του ψευδοκράτους και θέλουν να έχουν το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι».

Keywords
Τυχαία Θέματα