Ο κομήτης του αιώνα ίσως να έχει διαλυθεί

20:46 6/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αστρονόμοι που προγραμματίζουν να συναντηθούν αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν σχέδια παρακολούθησης του κομήτη ISON ίσως να μην έχουν και πολλά να πουν, αφού ο λεγόμενος “Κομήτης του Αιώνα” ίσως να έχει διαλυθεί.

“Το μέλλον του κομήτη ISON δεν φαντάζει λαμπρό”, δήλωσε ο αστρονόμος Ignacio Ferrin, του Πανεπιστημίου Antioquia στην Κολομβία.

Εξάλλου, ρομποτική διαστημική έρευνα σχεδόν 1.450 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη έστρεψε το φακό της από τον Κρόνο προς τη Γη.

Όπως ανακοίνωσε η NASA, το αποτέλεσμα ήταν μια φωτογραφία

στην οποία η Γη φαίνεται μια πολύ μικρή γαλάζια κουκίδα, η οποία επισκιάζεται από τους γιγαντιαίους δακτυλίους του Κρόνου.

Η NASA, στο μεταξύ, προχωρεί με το πρόγραμμά της να πετάξουν οι αστροναύτες της σε εμπορικά διαστημόπλοια, παρά τις αβεβαιότητες που περιβάλλουν τον προϋπολογισμό της.

Από το 2010, όταν η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ άρχισε να συνεργάζεται με ιδιωτικές εταιρείες που ενδιαφέρονταν να αναπτύξουν διαστημικά ταξί, και τον Μάιο του 2014, όταν η παρούσα φάση της πρωτοβουλίας “Εμπορικό Πλήρωμα” λήγει, η NASA αναμένει να έχει ξοδέψει περί το 1,5 δισ. δολάρια για το πρόγραμμα αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα