Ο Ιρλανδός John Patrick Hourican νέος CEO της Τράπεζας Κύπρου

22:18 22/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο John Patrick Hourican είναι ο νέος Διευθύνοντας Σύμβουλος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, όπως ανακοίνωσε απόψε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

O διορισμός του Διευθύνοντος Συμβούλου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπήρξε μία από τις βασικές προτεραιότητες του Δ.Σ.

Οπως αναφέρεται, από το 2008 και μέχρι πρόσφατα, ο κ. Hourican εργάσθηκε στον τραπεζικό όμιλο της Royal

Bank of Scotland (RBS) ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής (CEO), Αγορών και Διεθνούς Τραπεζικής, αναλαμβάνοντας καθήκοντα στον όμιλο, μετά την ανακεφαλαιοποίηση του από το κράτος. Συνέβαλε στον επιτυχή επανακαθορισμό της στρατηγικής του ομίλου, που παρέμεινε ανταγωνιστικός στις διεθνείς αγορές με σημαντική κερδοφορία.

Από το 1997 και μέχρι το 2008 ανέλαβε σημαντικές διευθυντικές θέσεις στην ολλανδική ABN Amro Group NV και στην RBS, αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες.

Το Δ.Σ. επέλεξε τον κ. Hourican λαμβάνοντας υπ’ όψη τα προσόντα και τις εμπειρίες του, σημειώνεται και προστίθεται ότι το Δ.Σ. πιστεύει πως ο διορισμός του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου αποτελεί καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης των εργασιών της Τράπεζας προς όφελος των μετόχων, των πελατών και της οικονομίας του τόπου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Δρ. Κρίστης Χασάπης προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με το διορισμό του κ. Hourican: «Το Δ.Σ. της Τράπεζας αποφάσισε σήμερα το διορισμό του κ. Hourican ως Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος. Πρόκειται για δυναμικό, έμπειρο και αναγνωρισμένο επαγγελματία από το διεθνή τραπεζικό τομέα που είναι σε θέση να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Συγκρότημα”.

Καλωσορίζοντας τον κ. Hourican στην Κύπρο, πρόσθεσε, “αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση ότι υπό τη διεύθυνση του και σε στενή συνεργασία με το Δ.Σ., θα ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Συγκροτήματος, συμβάλλοντας θετικά στα οικονομικά δρώμενα του τόπου».

Keywords
Τυχαία Θέματα