Νίκη Ομπάμα βλέπουν οι περισσότεροι Αμερικανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση

23:13 30/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι Αμερικανοί, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, πιστεύουν ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα κερδίσει και πάλι τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα, μολονότι η απόσταση που τον χωρίζει από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ στις δημοσκοπήσεις είναι τόσο μικρή που εμπίπτει στα όρια του στατιστικού λάθους.

Σύμφωνα με

την καθημερινή δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Ρόιτερς ο Ομπάμα προηγείται με ποσοστό 47% έναντι 46% για τον Ρόμνεϊ. Όμως το 53% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων προβλέπουν ότι ο Ομπάμα θα αναδειχθεί νικητής και μόνο το 29% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο Ρόμνεϊ. Οι περισσότεροι δήλωσαν πάντως ότι αναμένουν πως ο Μπαράκ Ομπάμα θα κερδίσει την πολιτεία τους.

Ο Ομπάμα προηγείται επίσης και στο 22% των ψηφοφόρων που έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους καθήκον. Από αυτούς το 55% δηλώνει ότι ψήφισε υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου ενώ το 40% επέλεξε τον Ρόμνεϊ.

Η διενέργεια της δημοσκόπησης αυτής δεν επηρεάστηκε σημαντικά από τον κυκλώνα Σάντι, αφού μόνο ένα μικρό μέρος των 3.293 ερωτηματολογίων συμπληρώθηκαν αφού είχε πλήξει η κακοκαιρία τις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα