ΓΓ ΙΜΟ: Ηγετική θέση της Κύπρου στη ναυτιλιακή βιομηχανία

14:40 7/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ηγετική θέση στη ναυτιλιακή βιομηχανία κατέχει η κυπριακή ναυτιλία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Κότζι Σεκιμίτζου, χαρακτηρίζοντας την κυπριακή ναυτιλία ως μοντέλο που πρέπει να ακολουθηθεί.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, στο περιθώριο του Συνεδρίου Ναυτιλιακή Κύπρος, ο Ιάπωνας αξιωματούχος εξήρε τη συνεργασία μεταξύ του Οργανισμού και των κυπριακών Αρχών, τονίζοντας την «σθεναρή στήριξη που παρέχουν οι Κύπριοι αξιωματούχοι»

στον Οργανισμό.

«Η Κύπρος δίνει μια πράγματι σθεναρή στήριξη στις δραστηριότητες του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού και απολαμβάνουμε μια πραγματικά ισχυρή σχέση», είπε ο κ. Σεκιμίτζου, εκφράζοντας εκτίμηση για την στήριξη εκ μέρους των κυπριακών Αρχών και για την «εξαίρετη» συνεργασία.

«Και ως αποτέλεσμα, οι κυπριακές Αρχές και το κυπριακό νηολόγιο είναι πράγματι μια πρωτοπόρα ναυτιλιακή βιομηχανία και αποτελεί ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σεκιμίτζου απέφυγε να τοποθετηθεί για το θέμα των περιορισμών που επιβάλλει η Άγκυρα επί των πλοίων υπό κυπριακή σημαία, υποστηρίζοντας ότι αυτό αποτελεί «θέμα κυριαρχίας και πολιτικών συγκεκριμένων κρατών».

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση για το ρόλο της ναυτιλίας σε μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη στον απόηχο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ο ΓΓ του ΙΜΟ τόνισε ότι είναι κάτι περισσότερο από ξεκάθαρο ότι χωρίς τη ναυτιλία δεν μπορείς να διασφαλίσεις μια βιώσιμη ανάπτυξη.

«Είναι απόλυτα σαφές ότι η ναυτιλία είναι αναγκαία για την μελλοντική παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη».

Ερωτηθείς τέλος για το έγγραφο του Οργανισμού για το Αειφόρο Παγκόσμιο Σύστημα Θαλάσσιων Μεταφορών, ο κ. Σεκιμίτζου είπε ότι η αξιολόγηση του εγγράφου εναπόκειται στις Κυβερνήσεις και στη βιομηχανία.

«Θεωρούμε ότι το έγγραφο αυτό παρέχει ένα πολύ καλό πλαίσιο για περαιτέρω συζητήσεις προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα αειφόρο σύστημα μεταφορών», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα