Νέες επαφές έχει σήμερα το κλιμάκιο της Τρόικας

10:34 22/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θέματα εξυγίανσης του τραπεζικού τομέα συζητεί από τις 9.00 το πρωί με τεχνοκράτες της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) το κλιμάκιο τεχνοκρατών της Τρόικας, στη δεύτερη ημέρα επαφών του στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η συζήτηση των τεχνοκρατικών ομάδων Τρόικας και ΚΤ επικεντρώνεται στο νόμο περί εξυγίανσης χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων,

στον ισολογισμό της νέας Τράπεζας Κύπρου, στη διαδικασία διορισμού ανεξάρτητου ελεγκτή για την αποτίμηση του ισολογισμού των τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής και στις εξαιρέσεις από το “κούρεμα” των καταθέσεων. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα εταιρικής διακυβέρνησης.

Μετά τις συζητήσεις στην ΚΤ, το κλιμάκιο της Τρόικας θα μεταβεί στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου όπου θα συζητήσει με στελέχη της Τράπεζας θέματα διεκπεραίωσης συναλλαγών (εισροές – εκροές).

Το απόγευμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τεχνοκράτες της Τρόικας θα επανέλθουν στην ΚΤ για συζήτηση θεμάτων που αφορούν τα περιοριστικά μέτρα και στη συνέχεια θα συναντηθούν με τις ηγεσίες ΚΕΒΕ και ΟΕΒ για να συζητηθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην αγορά από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Στο τέλος της ημέρας, το κλιμάκιο τεχνοκρατών της Τρόικας θα προβεί σε αξιολόγηση των επαφών και των στοιχείων που θα έχουν συλλέξει κατά τη διάρκεια των σημερινών επαφών του.

Η αντιπροσωπεία της Τρόικας είναι προγραμματισμένο να παραμείνει στο νησί μέχρι την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα