Νανοσωματίδιο απενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα

12:05 21/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας, ομάδα Αμερικανών ερευνητών δημιούργησε μια μέθοδο αντιμετώπισης αυτοάνοσων παθήσεων που βασίζεται στην τροποποίηση ενός νανοσωματιδίου, το οποίο όταν εισαχθεί στον οργανισμό απενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η πρωτοποριακή θεραπευτική τακτική έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία σε πειραματόζωα και οι επιστήμονες ελπίζουν ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορέσουν να την αξιοποιήσουν και σε ανθρώπους με αυτοάνοσα νοσήματα όπως ο διαβήτης

τύπου Ι, το άσθμα, η πολλαπλή σκλήρυνση και οι τροφικές αλλεργίες.

Όπως αναφέρεται στο επιστημονικό έντυπο Nature Biotechnology, οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου «Northwestern» με επικεφαλής τον Δρ Στέφεν Μίλερ κατάφεραν με τη νέα θεραπευτική τακτική να αναστείλουν την επιδείνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης σε ποντίκια.

Στην πολλαπλή σκλήρυνση το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στην μυελίνη, την προστατευτική «μεμβράνη» που περιβάλλει τα νεύρα του εγκεφάλου, του νωτιαίου μυελού και των ματιών. Όταν καταστραφεί η μυελίνη τα ηλεκτρικά σήματα δεν είναι δυνατόν να μεταδοθούν μέσω των νεύρων και αυτό έχει ως συνέπεια διάφορα συμπτώματα, όπως παράλυση, τύφλωση, μυϊκή αδυναμία κ.α….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα