Να δοθεί παράταση χρόνου στην Ελλάδα υποστηρίζει η Αυστρία

20:02 19/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την πρόθεση να συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα του ελληνικού προγράμματος και μια επιμήκυνσή του, εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τους όρους, διαμήνυσαν ο Αυστριακός Καγκελάριος και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Βέρνερ Φάιμαν, και ο αντικαγκελάριος, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη.

Όπως ανέφερε ο καγκελάριος Φάιμαν, εφόσον οι Έλληνες συνεχίσουν να τηρούν

τους όρους, από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητήσει μαζί τους το χρονοδιάγραμμα και, ανάλογα, θα δοθεί παράτασή του, είτε πρόκειται για μήνες είτε για χρόνια. Αυτή η συζήτηση θα γίνει με τους Έλληνες, ωστόσο, νωρίτερα, θα πρέπει να συζητηθεί η τήρηση των όρων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σπίντελεγκερ επισήμανε πως δεν είναι σκόπιμο να συζητείται τώρα αν η παράταση θα είναι ενός ή δύο χρόνων ή κάποιων μηνών, το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί, αφού γίνουν γνωστές οι προθέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο Αυστριακός καγκελάριος διατύπωσε την άποψη πως θα πρέπει αφενός να δοθεί «ανάσα» στους Έλληνες, αφετέρου, όμως, οι ίδιοι θα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να επιδείξουν βούληση για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα