Μετάτροπη του Transporter California σε αυτοκίνητο camper!

10:02 4/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Βρετανική εταιρεία Doubleback που ειδικεύεται στις μετατροπές καρότσας αποφάσισε να τροποποιήσει το γνωστό Transporter California ώστε να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των διακοπών όλων αυτών που καταλήγουν σε επιλογή αυτοκινήτου camper. Ουσιαστικά δεν είναι μια απλή αναβάθμιση του εσωτερικού διακόσμου που κάνει το California ένα γνήσιο όχημα διακοπών, αλλά η παρέμβαση της Doubleback λύνει το βασικό πρόβλημα της επάρκειας χώρου.

Οι

Άγγλοι σχεδιαστές μετέτρεψαν σε πτυσσόμενο το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου έτσι ώστε να επεκτείνεται σε μήκος όσο αυτό της καρότσας. Πατώντας ένα κουμπί ο οδηγός, ένα ηλεκτρομηχανικό σύστημα αναλαμβάνει τη διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται σε 45 δευτερόλεπτα. Η προσφερόμενη επέκταση έχει μήκος 2 μέτρα, στηρίζεται πάνω σε δύο αναδιπλούμενα σκέλη και κι αντέχει να μεταφέρει βάρος 600 κιλών. Η επιβάρυνση από την όλη κατασκευή είναι μόλις 130 κιλά οπότε δεν αλλοιώνεται αισθητά ο χαρακτήρας του California. Η καμπίνα είναι είτε σε διθέσια διάταξη, είτε με διπλό κάθισμα συνοδηγού, ενώ στην κανονική οροφή του αυτοκινήτου έχει προσαρμοστεί πτυσσόμενο αντίσκηνο, έτσι ώστε ο χώρος ύπνου να μην περιορίζει τη λειτουργικότητα της κατασκευής η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ψυγείο 50 λίτρων, κουζίνα με ντουλάπι αποθήκευσης τροφίμων, ντουλάπα, δεξαμενές νερού, τραπέζι και πλήρες σετ τηλεόρασης με DVD player.


Για την κίνηση του California Doubleback φροντίζει ο δίλιτρος turbo-diesel των 140 ίππων με μέση κατανάλωση 7,7 Lt/100km. Προτού σας συνεπάρει ο ενθουσιασμός για την εφευρετικότητα των Άγγλων, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η τροποποιημένο έκδοση κοστίζει μόλις 67.000 ευρώ, σχεδόν διπλάσια τιμή από το συμβατικό California, οπότε θα το αποκτήσουν λίγοι και φανατικοί του είδους.

Keywords
Αναζητήσεις
καμπερ καρότσας
Τυχαία Θέματα