Μεγαλύτερη υποχώρηση παρουσίασε η επενδυτική ψυχολογία στη Γερμανία

17:30 16/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μεγαλύτερη υποχώρηση από ό,τι αναμενόταν παρουσίασε τον Απρίλιο η επενδυτική ψυχολογία στη Γερμανία, λόγω των πρόσφατων αδύναμων οικονομικών στοιχείων από αυτά που αναμένονταν, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.

Ωστόσο, παρά την υποχώρηση, η επενδυτική ψυχολογία παραμένει σε θετικό έδαφος.

Ο δείκτης επενδυτικής ψυχολογίας που παρακολουθείται ευρέως και καταρτίζεται από το γερμανικό οικονομικό Ινστιτούτο ZEW, υποχώρησε κατά 12,2 μονάδες,

στις 36,3 μονάδες τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι ο δείκτης θα σημείωνε μια πιο μετριοπαθή μείωση, υποχωρώντας περίπου στις 43 μονάδες.

“Παρά τη μείωση του, ο δείκτης κυμαίνεται σήμερα στο τρίτο υψηλότερο σημείο εντός των τελευταίων 24 μηνών. Μόνο κατά τους δύο προηγούμενος μήνες ο δείκτης βρισκόταν υψηλότερα από το τρέχον επίπεδο”, αναφέρει το ZEW.

“Βασικά, οι οικονομικοί αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα διατηρούν την αυτοπεποίθηση τους, αλλά είναι λιγότερο αισιόδοξοι από ό, τι ήταν τον προηγούμενο μήνα. Η υποχώρηση του οικονομικού κλίματος οφείλεται στα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν και ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ZEW Clemens Fuest.

Keywords
Τυχαία Θέματα