Με Θεατρικό Εργαστήρι η “Ελεύθερη Σκέψη” Πάφου

11:33 23/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ελεύθερη Σκέψη Πάφου προτίθεται να λειτουργήσει Θεατρικό Εργαστήρι στο χώρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για τους νέους της Πάφου. Ευπρόσδεκτοι είναι όσοι είναι τουλάχιστον 16 ετών και πάνω. Στο εργαστήρι , σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου θα διδαχτούν θεατρικά έργα και θεατρικές πρακτικές με τελικό στόχο το ανέβασμα μίας, τουλάχιστον, θεατρικής παράστασης κάθε χρόνο.

Η Ελεύθερη Σκέψη Πάφου εκτιμά πως είναι μια δραστηριότητα που χρειάζεται η πόλη και ευελπιστεί να δώσει την ευκαιρία

σε αρκετούς συμπολίτες και συμπολίτισσές της να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. Οπωσδήποτε δεν είναι εύκολη υπόθεση η δημιουργία εκ του μηδενός θεατρικής ομάδας, όμως το Δ.Σ είναι αποφασισμένο να κάνει ότι είναι αναγκαίο, όπως αναφέρεται, για να επιτύχει αυτή η προσπάθεια.

Το θέατρο θα διδάξει και θα σκηνοθετήσει η θεατρολόγος Ισμήνη Σακελλαροπούλου.

Σε μια σύντομη αναδρομή, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελεύθερης Σκέψης, Χρίστος Χρίστου, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ ανέφερε πως η Ελεύθερη Σκέψη ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1974 σε μία δύσκολη και ταραγμένη περίοδο της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας. Μέσα σ’ αυτό το πολιτικό κλίμα και στο γραφικό χώρο που βρίσκεται στο μικρό λιμανάκι της Κάτω Πάφου, είπε, « απέναντι ακριβώς από την παλιά ξύλινη αποβάθρα και που συνηθίσαμε να τον λέμε «Μπουάτ», συγκεντρώνονταν κάθε βράδυ προοδευτικοί νέοι που προβληματίζονταν και σκέπτονταν με πιο τρόπο θα δώσουν το παρόν τους και θα ενώσουν την φωνή τους ενάντια στις πλεκτάνες και τις συνομωσίες που γίνονταν σε βάρος του κυπριακού λαού». Από τούτο τον προβληματισμό πρόσθεσε , ξεπήδησε η «Ελεύθερη Σκέψη».

Ο πρώτος στόχος από την στιγμή της ίδρυσης του σωματείου, συνέχισε ο κ Χρίστου, ήταν η καλλιέργεια και δημιουργία πολιτικής συνείδησης, στόχος τον οποίο προσπάθησαν να υλοποιήσουν τα πρώτα Δ.Σ..

Σύμφωνα με τον κ Χρίστου τα χρόνια περνούν, και το σωματείο συνεχίζει την παρουσία του στα πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα της επαρχίας μας και φυσικά με την πάροδο των χρόνων και των πολιτικών εξελίξεων τόσο στην Κύπρο αλλά και παγκόσμια η πολιτιστική παρέμβαση του σωματείου είναι η κυριαρχούσα, χωρίς επ’ ουδενί να εγκαταλείπονται οι αρχικοί στόχοι.

Το Σωματείο ήδη έχει στο ενεργητικό του την διοργάνωση πολλών εκδηλώσεων με πολυποίκιλη θεματολογία, όπως κοινωνικά θέματα, ιστορικά, ιατρικά, θέατρο, λογοτεχνία, μουσικές εκδηλώσεις όπως η μεγάλη συναυλία ενάντια στα ναρκωτικά με τον Μανώλη Μητσιά, τα αφιερώματα στον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Λοϊζο, το Νίκο Ξυλούρη, το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι με την Νάντια Καραγιάννη κ.ά. Καθιέρωσε επίσης το «βραβείο πολιτισμού» που απονέμεται σε Παφίτες ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών με σημαντική προσφορά στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης μας. Το πρώτο χρόνο το βραβείο απονεμήθηκε στον ποιητή Ανδρέα Ποδηλατά και τον δεύτερο χρόνο στην Αγγελική Σμυρλή, συγγραφέα και στον Κώστα Οικονόμου, ζωγράφο.

Η πρώτη συνάντηση των ενδιαφερομένων θα γίνει την 25 Οκτωβρίου 2013 στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στις 7.15 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα