Η Έλση Χριστόφια χαιρέτισε το 6ο Κυπρο-Ρωσικό Γκαλά

23:56 8/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κυπρο-Ρωσικό Γκαλά που έχει καταστεί θεσμός – τιμά τόσο τη Ρωσία όσο και την Κύπρο και ενδυναμώνει τους δεσμούς που οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει διαχρονικά, ανέφερε η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Ελση Χριστόφια σε χαιρετισμό της στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά το 6ο Κυπρο-Ρωσικό Γκαλά.

«Το 6ο Κύπρο-Ρωσικό Γκαλά μας δίνει και πάλι την ευκαιρία για το όμορφο

αυτό συναπάντημα. Μια βραδιά ψυχαγωγίας που μας δίνει τη δυνατότητα να περάσουμε αξέχαστες στιγμές στους ρυθμούς της μουσικής πανδαισίας που σε λίγο θα μας χαρίσουν καλλιτέχνες από την Κύπρο την Ρωσία και την Ελλάδα», ανέφερε η κ. Χριστόφια καλωσορίζοντας τους παρισταμένους.

Είπε ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι η στήριξη του έργου του Ιδρύματος Ραδιομαραθώνιος για παιδιά με ειδικές ανάγκες γεγονός που της προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη σημασία και ανθρωπιστική διάσταση.

Εξήγησε ότι ο Ραδιομαραθώνιος, από μια αυθόρμητη εκδήλωση η οποία είχε υποκινηθεί από ένα κοινωνικό πρόβλημα, εξελίχθηκε σε ένα μαζικό κοινωνικό θεσμό που αγκαλιάστηκε με αγάπη από ολόκληρη την κοινωνία. Πρόσθεσε ότι αρχικά η προσπάθεια ήταν η ανατροπή της κοινωνικής προκατάληψης απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες και η ευαισθητοποίηση του συνόλου των πολιτών για τα καθημερινά προβλήματα τους.

«Ο στόχος σήμερα είναι η διασφάλιση της βοήθειας που παρέχεται στα παιδιά και τις οικογένειές τους και η κοινωνική τους ένταξη. Η παρουσία σας σήμερα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου αυτού και για αυτό σας ευχαριστώ θερμά», συμπλήρωσε.

Συγχαίροντας και ευχαριστώντας τους καλλιτέχνες από την Κύπρο, τη Ρωσία και την Ελλάδα, για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, ανέφερε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θέτουν τις σωστές βάσεις για την ενίσχυση των σχέσεων των χωρών αυτών σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στον τομέα του πολιτισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα