Για πολεμικά παιχνίδια στη Μεσόγειο γράφει η Hurriyet Daily News

17:57 4/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για ένταση των στρατιωτικών ασκήσεων στη Μεσόγειο, στις οποίες συμμετέχουν «οι μεγαλύτεροι παίχτες της περιοχής», ενώ έχει προγραμματιστεί και η επίσκεψη στη Συρία ενός ρωσικού πολεμικού πλοίου, κάνει λόγο σε σημερινό δημοσίευμά της η τουρκική αγγλόγλωσση εφημερίδα Hurriyet Daily News.

Επικαλούμενο δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η ναυτική άσκηση που πραγματοποίησαν το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα

ήταν σχεδιασμένη να αντιμετωπίσει πιθανή τουρκική επίθεση ενάντια στις πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου από τα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ. Ομως, προσθέτει ότι Τούρκοι διπλωμάτες διέψευσαν το σενάριο αυτό.

Αναφέρεται ακόμα ότι η Τουρκία έχει επεκτείνει την παραδοσιακά εκτελούμενη στην ξηρά άσκηση “Anatolian Eagle” στη Μεσόγειο, με τη συμμετοχή για πρώτη φορά και του τουρκικού στόλου.

Η Ρωσία, προστίθεται, έχει πληροφορήσει την Τουρκία ότι πολεμικό της πλοίο θα ταξιδέψει προς το λιμάνι της πόλης Τάρτους στη Συρία, μέσω Βοσπόρου. Αυτό προκάλεσε την προειδοποίηση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ότι τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να ενεργούν με υπευθυνότητα στη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου της κρίσης στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα