Για ‘άστοχους εκφοβισμούς’ του ΠτΔ, κάνει λόγο ο Λιλλήκας

16:35 19/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τουλάχιστον άστοχη θεωρεί ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η Τουρκία αποκτά τουρκοκυπριακές περιουσίες στις ελεύθερες περιοχές, κάνοντας λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού του λαού και κάμψης των αντιστάσεων του για να αποδεχθεί την όποια λύση του Κυπριακού.

Μιλώντας στη Λεμεσό, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως η συγκεκριμένη αναφορά του Προέδρου κατά το Φιλολογικό Μνημόσυνο του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, είναι άστοχη, αφού “καμία περιουσία δεν μπορεί να περάσει από τον έλεγχο του οποιουδήποτε στην Κυπριακή Δημοκρατία, ιδιαίτερα στις ελεύθερες περιοχές, εάν δεν τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει η κυπριακή νομοθεσία και αν το κτηματολόγιο δεν καταγράψει και δεν αποδεχθεί ο φόρος εισοδήματος, αυτή τη συμφωνία για εξαγορά ή συναλλαγή”.
Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών διερωτήθηκε “γιατί ο Πρόεδρος θέλει να εκφοβίσει σε αυτή την χρονική περίοδο τον κυπριακό λαό ότι τάχατες “τουρκοποιείται”, η γη στις ελεύθερες περιοχές, εκτός κι αν μυστικά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έδωσε οδηγίες στο κτηματολόγιο και στο φόρο εισοδήματος, να αποδέχονται τις πράξεις ή τις συναλλαγές μεταξύ του τουρκικού κράτους και των Τουρκοκυπρίων, στις ελεύθερες περιοχές”.

Αν δεν έδωσε τέτοια οδηγία ο Πρόεδρος, συνέχισε, αυτές οι πράξεις είναι παράνομες, ανυπόστατες και δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη συναίνεση μας, είπε ο κ. Λιλλήκας θέτοντας το ερώτημα, κατά πόσο η Κυβέρνηση στοχεύει να φέρει μια λύση που θα χρειαστεί να καμφθούν οι αντιστάσεις του λαού μας για να τη δεχθεί και ο εκφοβισμός είναι μια από τις διαδικασίες και τις μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν, ” μαζί με το καρότο για τάχατες την ανάπτυξη που θα φέρει μια μελλοντική λύση, χωρίς να μας πει το περιεχόμενο της λύσης”.
Ο κ. Λιλλήκας επέκρινε παράλληλα την Κυβέρνηση ότι παραμένει “παθητικός θεατής” και “αναλώνει όλη της την ενέργεια σε συνθήματα και σε πανηγυρικούς στα μνημόσυνα των ηρώων μας”, την ώρα που οι Τούρκοι αλωνίζουν ΗΠΑ και Ευρώπη, προωθώντας τους πάγιους στόχους τους για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Κατηγόρησε δε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι “έμπρακτα τορπιλίζει την ενότητα και διασπά τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου”, αφού όπως είπε, ενώ μιλά για ενότητα, αποκλείει μαζί με την ηγεσία του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, τη συμμετοχή της Συμμαχίας Πολιτών στο Εθνικό Συμβούλιο.
Οι δηλώσεις Γιώργου Λιλλήκα έγιναν στο περιθώριο περιοδείας του, με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, στο λιμάνι Λεμεσού, όπου ενημερώθηκε από τη Διοίκηση της Αρχής Λιμένων για τα σχέδια ανάπτυξης και τα έργα υποδομής, αλλά και τις εξελίξεις στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Ο κ. Λιλλήκας επανέλαβε την αντίθεση της Συμμαχίας Πολιτών στις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών και σημείωσε πως αυτό που διαπιστώνεται είναι ένα κλίμα ανασφάλειας ανάμεσα στους εργαζόμενους της Αρχής Λιμένων.
“Σοβαρά ζητήματα που άπτονται της Εθνικής Ασφάλειας, ζητήματα που άπτονται των αναγκών της Ε.Φ κλπ, φαίνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί από πλευράς του Υπουργικού Συμβουλίου και του Υπουργείου Συγκοινωνιών”, είπε ο Γιώργος Λιλλήκας, και υποστήριξε ότι οι τρεις ημικρατικοί οργανισμοί μπορούν να έχουν μέλλον μέσα από μια αναδιάρθρωση και εξεύρεση, εκεί που χρειάζεται, στρατηγικού επενδυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα