Έξι καταδιωκτικά Typhoon της RAF αναπτύχθηκαν στο Ακρωτήρι «προληπτικά»

12:58 29/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έξι βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Typhoon εστάλησαν το πρωί στη βάση του Ακρωτηρίου «ως φρόνιμο και προληπτικό μέτρο», όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας. Η βρετανική Κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι τα αεροσκάφη δεν πρόκειται να λάβουν μέρος σε στρατιωτική δράση κατά της Συρίας, αλλά αναπτύσσονται στην περιοχή με σκοπό αμυντικό, για την ενίσχυση της ασφάλειας των βάσεων «σε μια περίοδο υψηλής έντασης στην ευρύτερη περιοχή».

Σύμφωνα

με το Υπουργείο, η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η βρετανική Κυβέρνηση για παν ενδεχόμενο και έχει ως σκοπό την προάσπιση των βρετανικών συμφερόντων στην περιοχή. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη αναχαίτισης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιχειρούν μόνο σε αμυντικό ρόλο αέρος-αέρος.

Η βρετανική κίνηση έρχεται μετά από την απόφαση του Πρωθυπουργού Κάμερον να περιμένει την ολοκλήρωση των εργασιών των επιθεωρητών των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, πριν ζητήσει την έγκριση των Βρετανών βουλευτών για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης. Ο κ. Κάμερον βρέθηκε υπό πίεση από τους Εργατικούς της αντιπολίτευσης αλλά και δεκάδες βουλευτές του κόμματός του που ζητούν «αδιάσειστες αποδείξεις» κατά του προέδρου Άσαντ και επαρκή νομική δικαιολόγηση μιας στρατιωτικής επιχείρησης στη βάση των ευρημάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Όλοι οι Βρετανοί βουλευτές εξάλλου έλαβαν επιστολή από τους Σύρους συναδέλφους τους, οι οποίοι τους καλούν να μη βιαστούν να συναινέσουν σε μια στρατιωτική επέμβαση.

Σε οκτάωρη συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων σήμερα ο κ. Κάμερον θα παρουσιάσει τις θέσεις της κυβέρνησης και ενδεχομένως αποδείξεις κατά του Άσαντ που έχει στη διάθεσή του και οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν επί της αρχής για μια επίθεση κατά της Συρίας. Η κυβέρνηση προτίθεται επίσης να δημοσιοποιήσει τη νομική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα που δίνει το πράσινο φως για μια επίθεση εκτός πλαισίου Ηνωμένων Εθνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα