Εξάμηνη συνεχόμενη μείωση στις ξένες επενδύσεις στη Κίνα

09:27 15/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μείωση, για έκτο συνεχόμενο μήνα, σημείωσαν τον Απρίλιο οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Κίνα, όπως κατέδειξαν τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, λόγω της μειωμένης ροής κεφαλαίων από τη πληγείσα από την κρίση Ευρώπη.

Οι επενδύσεις από το εξωτερικό μειώθηκαν τον Απρίλιο κατά 0,7%, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους, σε 8,4 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

Στους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Κίνα ανήλθαν σε 37,9 δισεκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας μείωση 2,4%

από την ίδια περίοδο του 2011.

Οι επενδύσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση, εν μέσω της κρίσης χρέους, υποχώρησαν κατά 27,9%, στο 1,9 δισεκατομμύριο δολάρια από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο.

Η Ευρώπη είναι ο βασικός εμπορικός εταίρος της Κίνας και τα συνεχή οικονομικά προβλήματα της έχουν πλήξει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

Ωστόσο, τα στοιχεία της Τρίτης έδειξαν ότι οι επενδύσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 1,9% κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες για να φθάσουν στο 1,05 δισεκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα