Εθνική Αρχή Στοιχημάτων: Φραγή στο διαδικτυακό στοίχημα

20:30 15/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Διευκρινίσεις για την υποχρέωση παροχέων διαδικτυακών υπηρεσιών για εφαρμογή συστήματος φραγής, δίδει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, Ανδρέας Μωυσέως, ενημερώνοντας ταυτόχρονα για την υποχρέωση της Αρχής για ενημέρωση.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι σύμφωνα με το άρθρο 65 του Νόμου 106(Ι)/2012, οι παροχείς διαδικτυακών υπηρεσιών (internet service providers) υποχρεούνται να εφαρμόζουν σύστημα φραγής, το οποίο εμποδίζει την πρόσβαση χρηστών – πελατών τους σε παροχείς υπηρεσιών στοιχήματος, οι οποίοι δεν κατέχουν άδεια αποδέκτη Κλάσης Β και σε παροχείς των υπηρεσιών

που προβλέπονται στα άρθρα 78, 79, 81, 82 και 83 υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ενημερωθεί από την Αρχή, σύμφωνα με το εδάφιο.

Νοείται, προστίθεται, ότι το σύστημα φραγής τίθεται σε εφαρμογή εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών από την ενημέρωση των παροχέων από την Αρχή.

Ως δεύτερο σημείο ο κ. Μωυσέως σημειώνει ότι η Αρχή υποχρεούται να ενημερώνει τους παροχείς διαδικτυακών υπηρεσιών (Internet Service Providers) με ηλεκτρονικό τρόπο, για κάθε διεύθυνση διαδικτύου (URL – Uniform Resource Locator) μέσω της οποίας προσφέρονται υπηρεσίες στοιχήματος που δεν καλύπτονται από άδεια αποδέκτη Κλάσης Β ή υπηρεσίες που προβλέπονται στα άρθρα 78, 79, 81 και 82.

“Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων έχει ζητήσει από τους παροχείς διαδικτυάκων υπηρεσιών να εφαρμόσουν σύστημα φραγής, το οποίο να εμποδίζει την πρόσβαση χρηστών – πελατών τους σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες στις οποίες προσφέρονται υπηρεσίες οι οποίες απαγορεύονται από τον Νόμο”. Ειδικότερα, αναφέρεται, οι ιστοσελίδες αυτές αφορούν σε υπηρεσίες τυχερών παιγνιδιών όπως online καζίνο, ρουλέτες, πόκερ και άλλα, υπηρεσίες στοιχήματος με την μέθοδο του ανταλλακτηρίου (exchange), καθώς επίσης και σε ιστοσελίδες οι οποίες προσφέρουν στοίχημα κλάσης Β, αλλά είναι αδειοδοτημένες από Αρχές οι οποίες δεν είναι κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επισημαίνεται ότι η πρόσβαση σε ιστοσελίδες οι οποίες προσφέρουν στοίχημα κλάσης Β και οι οποίες είναι αδειοδοτημένες από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει φραγεί και τούτο λόγω της μεταβατικής διάταξης του άρθρου 91§(3©) του Νόμου. Να σημειωθεί ότι ο κατάλογος με τις ιστοσελίδες, ο οποίος έχει ήδη δοθεί στους παροχείς, δεν είναι εξαντλητικός και θα γίνεται συνεχής έλεγχος και ενημέρωση του, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα