Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 8/4/2013

10:33 8/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα αποτελέσματα των χθεσινών «δημοτικών εκλογών” στην κατεχόμενη Λευκωσία κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) αφιερώνει όλο το πρωτοσέλιδο της στις χθεσινές «δημοτικές εκλογές» στην κατεχόμενη Λευκωσία. Με τίτλο «Μειώθηκε ο αριθμός όσων πιστεύουν στην αλλαγή που θα φέρουν οι εκλογές», γράφει ότι το ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων στις κάλπες ήταν το χαμηλότερο όλων των «εκλογών» που έγιναν μέχρι σήμερα στα κατεχόμενα. Αναφέρει επίσης ότι παρά τις προεκλογικές προβλέψεις που ήθελαν νικητή τον Μουσταφά Αραμπατζίογλου, υποψήφιο

του Δημοκρατικού κόμματος, ο νέος «δήμαρχος» της Λευκωσίας είναι ο Καντρί Φελλάχογλου, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) αφιερώνει επίσης το πρωτοσέλιδο της στις «δημοτικές εκλογές». Με τίτλο «Πήραμε πίσω την τιμή μας», γράφει ότι το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, το οποίο πριν 7 χρόνια είχε παραδώσει τη «ναυαρχίδα» του, χθες την πήρε πίσω με τη νίκη του υποψηφίου του Καντρί Φελλάχογλου, με ποσοστό 34,82 τοις εκατό. Δεύτερος κατετάγη ο Χασάν Σέρτογλου, υποψήφιος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας με ποσοστό 26,2 τοις εκατό και τρίτος ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος Μουσταφά Αραμπατζίογλου με ποσοστό 20,83 τοις εκατό.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), στο πρωτοσέλιδο της ασχολείται αποκλειστικά με τις “δημοτικές εκλογές» στην κατεχόμενη Λευκωσία. Με τίτλο «Ο Λευκωσιάτης είπε Καντρί» αναφέρει ότι νικητής των «εκλογών» είναι ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Καντρί Φελλάχογλου, ο οποίος κέρδισε με ποσοστό 34,82 τοις εκατό. Αναφέρει επίσης ότι ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος Μουσταφά Αραμπατζίογλου, παρόλο που σύμφωνα με τα αποτελέσματα των επισκοπήσεων θα ήταν ο νικητής, κατετάγη τρίτος με ποσοστό 21,83 τοις εκατό, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Σαφές μήνυμα», αναφέρει ότι μεγάλος αριθμός αγανακτισμένων υποστηρικτών του Κόμματος Εθνικής Ενότητας δεν προσήλθε στις κάλπες στις χθεσινές «δημοτικές εκλογές» στην κατεχόμενη Λευκωσία και ότι νικητής είναι ο Καντρί Φελλάχογλου, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πέντε νεαροί ηλικίας μεταξύ 28 με 36 συνελήφθηκαν για εμπορία ναρκωτικών. Αλλού γράφει ότι ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ρολάνδης προειδοποίησε την κυπριακή Κυβέρνηση ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την αποκλειστική εκμετάλλευση του φυσικού αερίου από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ο Καντρί τα κατάφερε, το ΡΤΠ κέρδισε», αναφέρεται στα αποτελέσματα των χθεσινών «δημοτικών εκλογών» στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου νέος δήμαρχος αναδείχθηκε ο Καντρί Φελλάχογλου, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος με ποσοστό 34,82 τοις εκατό. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο πρώην υπουργός της Κυπριακής Δηοκρατίας Νίκος Ρολάνδης δήλωσε ότι η Κύπρος από τηστιγμή που θα εμπιστευτεί την Τουρκία για τη λύση του Κυπρακού, γιατί να μην την εμπιστευθεί και στο στο θέμα του φυσικού αερίου. Αναφέρει επίσης ότι σύμφωνα με τον κ. Ρολάνδη σε περίπτωση που η Κύπρος δεν εμπιστευθεί την Τουρκία για κανένα θέμα, τότε οδεύομε προς διχοτόμηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα