Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 9/2/2012

08:12 9/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κυπριακό, το ”ναι” του Υπουργικού Συμβουλίου για πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών σε στρατηγικό επενδυτή,
η κατοχύρωση του χαλουμιού ως Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης, η δολοφονία Βούλγαρου στην Πάφο και ο θάνατος παιδιού στο κοινοτικό νηπιαγωγείο Πύλας, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η ”Αλήθεια” υπό τον τίτλο ”Τους έκανε ‘δώρο’ και την…ανοικοδόμηση” γράφει ότι στο έγγραφο συγκλίσεων για ορισμένα θέματα του κεφαλαίου της οικονομίας περιλαμβάνεται όπως, 6% των συνολικών ομοσπονδιακών εσόδων θα κατανέμονται σε αναπτυξιακή πρόνοια του προϋπολογισμού

για περιοχές προτεραιότητας, εκ των οποίων 5/6 θα χρησιμοποιηθούν για έργα εντός της τ/κ συνιστώσας πολιτείας/ομόσπονδης μονάδας και 1/6 εντός της ε/κ συνιστώσας πολιτείας/ομοσπονδιακής μονάδας. Αλλού η εφημερίδα γράφει για ”πρωτοφανή επίθεση ΑΚΕΛ κατά του Γενικού Εισαγγελέα επειδή διόρθωσε πρόταση νόμου, η οποία αφαιρεί εξουσίες από την Πραξούλα για το φυσικό αέριο”.

”Η Σημερινή” υπό τον τίτλο ”Χάσαμε ‘μούχτιν’ την πατέντα του χαλλουμιού” γράφει ότι η Επιτροπή που κλήθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας να προωθήσει τον φάκελο, εξίσωσε το τουρκικό ”hellim” με το δικό μας χαλλούμι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέροντας ότι τα δύο προϊόντα είναι τα ίδια. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο είπε τελικά το ”ναι” για πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών σε στρατηγικό επενδυτή.

”Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο ”Αιχμάλωτοι των κρατιδίων” γράφει ότι οι συγκλίσεις στο κεφάλαιο εξωτερικές σχέσεις, όπως οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί, παραπέμπουν σε δαιδαλώδεις και πολύπλοκες διαδικασίες. Όπως προκύπτει από το ”Γενικό Πλαίσιο Θέσεων της ε/κ πλευράς” που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Εθνη, στις 15 Δεκεμβρίου, οι εξωτερικές σχέσεις στηρίζονται στην αρχή για μια διεθνή προσωπικότητα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ”έσβησε στο κρεβατάκι του ο μικρός Θεοδόσης” και πως μάταια η νηπιαγωγός στο κοινοτικό Πύλας, τον σκουντούσε να ξυπνήσει.

Η ”Χαραυγή” υπό τον τίτλο ”Ψεύδεται ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ” γράφει ότι χοντρό ψέμα ή το λιγότερο διαστρέβλωση φαίνεται να είναι ο ισχυρισμός του κ. Αναστασιάδη περί κατοχύρωσης των δικαιωμάτων 80 εκ. Τούρκων και του δήθεν κινδύνου τουρκοποίησης της Κύπρου από συγκλίσεις που κατοχυρώνουν τις βασικές ελευθερίες των Κυπρίων. Μέσα από το έγγραφο της 29ης Ιανουαρίου 2010 όπου καταγράφονται οι συγκλίσεις για πρώτη φορά κατοχυρώθηκαν οι τέσσερις βασικές ελευθερίες για όλους τους Κυπρίους πολίτες σε περίπτωση λύσης, γράφει η εφημερίδα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι υλοποιείται η δέσμευση Χριστόφια για Ιατρική Σχολή.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ”Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα αναφέρεται στην δολοφονία που διαπράχθηκε στην Τάλα. Θύμα 34χρονος Βούλγαρος που διέμενε στην περιοχή Σπηλιά του Μαύρου, με την Κύπρια αρραβωνιαστικιά του. Φερόμενος ως δράστης, ο πρώην πεθερός της, πρώην λοχίας της Αστυνομίας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Κύπρος επιλέγηκε από τις ΗΠΑ ώστε να εγκαταστα

Keywords
Τυχαία Θέματα