Επιμένει για τις ύποπτες συναλλαγές τραπεζικών ιδρυμάτων η Αντιγόνη Παπαδοπούλου

21:39 28/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Στο θέμα που είχε εγείρει προ 15 μηνών στον τέως Γενικό Εισαγγελέα, αναφορικά με την κατάθεση στοιχείων για το τραπεζικό σύστημα, επανήλθε σήμερα η Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Σε δηλώσεις της στα γραφεία του ΔΗΚΟ, η κ. Παπαδοπούλου υπενθύμισε πως μετά από μελέτη Ετήσιων Εκθέσεων Τραπεζών και άλλων δεδομένων, είχε ζητήσει τον Ιανουάριο του 2013

τη διερεύνηση ύποπτων συναλλαγών και άλλων κινήσεων από τραπεζικά ιδρύματα. «Είχα ζητήσει να ενημερωθώ, εάν από αυτά τα στοιχεία προέκυπταν ποινικά ή άλλα αδικήματα. Ο τότε Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, με είχε παραπέμψει στην έρευνα που θα ακολουθούσε, καθώς τότε, σύμφωνα με τον κ. Κληρίδη είχε προτεραιότητα η διάσωση του τραπεζικού συστήματος» είπε.

Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου δήλωσε πως δεκαπέντε μήνες μετά την υποβολή των στοιχείων, είχε επανέλθει με νέα επιστολή προς τη Γενική Εισαγγελία, ζητώντας να ενημερωθεί κατά πόσον έτυχαν διεύρυνσης τα στοιχεία και αν λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις.

«Εκ τότε δεν έτυχαν καμίας απάντησης τα ερωτήματα μου, γι` αυτό απέστειλα και επιστολή στον νυν Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, με την προσδοκία ότι θα βοηθήσουν στη διερεύνηση πιθανών αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί σε βάρος των μετόχων ή/και των πελατών των τραπεζών καθώς και της εθνικής οικονομίας, με σοβαρότατες συνέπειες» ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα