Έντονη κριτική στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ άσκησε ο ΓΓ της ΠΕΟ

20:40 7/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Για «λαϊκισμό και πολιτική μικρότητα», επέκρινε σήμερα ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο «για την απόπειρά του», όπως ανέφερε, «να δικαιολογήσει τη στάση του κόμματός του στο θέμα της αναβολής ψήφισης της πρότασης νόμου για προστασία της πρώτης κατοικίας, με ασυνάρτητα υπονοούμενα που αφορούν την ΠΕΟ και τα χρέη

της», κατά την έκφρασή του.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία της ΠΕΟ, ο κ. Κυρίτσης ανέφερε παράλληλα πως αν ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρεται «στην υπόθεση που ‘έπαιξε’ για ένα διάστημα στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για δήθεν χάρισμα χρέους στην ΠΕΟ», αυτή έχει ξεκαθαρίσει προ πολλού, «ιδιαίτερα μετά που ο Υπεύθυνος Υπηρεσίας Ανάκτησης Χρεών της Τράπεζας Κύπρου εξήγησε δημόσια γιατί για το συγκεκριμένο χρέος έγινε διακανονισμός».

Υπενθύμισε ότι η πολυετής καθυστέρηση είσπραξης του συγκεκριμένου δανείου μέσω εκποίησης των υποθηκευμένων αξιών που εγγυούνταν το δάνειο, οφειλόταν αποκλειστικά στην ίδια την Τράπεζα για δικούς της εμπορικούς λόγους.

«Το να χρησιμοποιεί τέτοια λαϊκίστικη και μισαλλόδοξη τακτική, ο Πρόεδρος ενός πολιτικού κόμματος, που είναι και νομικός, και αντί επιχειρημάτων, να προσπαθεί να ‘λερώσει’ με αναπόδεικτους και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς τους πολιτικούς του αντιπάλους, αυτό είναι ατόπημα πολύ σοβαρό, το οποίο το αφήνουμε στην κρίση κάθε σοβαρού και υπεύθυνα σκεφτόμενου πολίτη», είπε.

Εξάλλου, με ανακοίνωσή του το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη στάση των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ τα οποία, όπως υποδεικνύει, «με τις ενέργειες τους εμπόδισαν την παραπομπή της πρότασης Νόμου ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ για προστασία της κύριας κατοικίας στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση».

«Γίναμε μάρτυρες τις τελευταίες ημέρες μιας καλοστημένης επιχείρησης υπερβολών, εκφοβισμού, υπεκφυγής και κινδυνολογίας που στην ουσία τους είχαν ένα μόνο κεντρικό στοιχείο, την έλλειψη πολιτικής βούλησης να προστατευτούν εκείνες οι φτωχές οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, ως αποτέλεσμα της κρίσης και της δραματικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων τους» αναφέρει στην ανακοίνωση του το Γ.Σ της ΠΕΟ.

Καλεί τέλος όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφουγκραστούν την κραυγή αγωνίας των φτωχών οικογενειών που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους και να στηρίξουν την πρόταση Νόμου των δυο κομμάτων η οποία, όπως αναφέρει, «αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μόνη απτή και πρακτική απάντηση στο τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της πιθανότητας εκποίησης της οικογενειακής κατοικίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα