Ελλάδα: Παναττική 24ωρη απεργία και 48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ

20:41 16/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε 24ωρη παναττική απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι της Αθήνας ενάντια στα μέτρα που προωθούνται και αφορούν τους μισθούς, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τις φορολογικές εισφορές. Στην απεργία καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Στην Αθήνα

με αφορμή την απεργία θα πραγματοποιηθούν δύο απεργιακές κινητοποιήσεις. Τα Εργατικά Κέντρα της Αθήνας καλούν σε συγκέντρωση στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ διοργανώνει την ίδια ώρα συλλαλητήριο στην Ομόνοια.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με το μετρό να προχωρά σε 24ωρη απεργία, τους εργαζόμενους στον Ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) να έχουν κηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακόμα στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 07:30 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Στο τραμ οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ οι εργαζόμενοι στον προαστιακό θα κάνουν στάση εργασίας από τις 05:00 έως τις 07:00, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 22:00 έως τα μεσάνυχτα.

Τροποποιήσεις ενδέχεται να χρειαστούν και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Τρίτης, 17 Ιανουαρίου.

Επίσης στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν οι δικηγόροι, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί.

Συμπαράσταση στην παναττική απεργία δηλώνει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καλώντας τα συνδικαλιστικά στελέχη των Ομοσπονδιών και Σωματείων μελών της να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την απεργία στηρίζει με ανακοίνωσή της και η ΓΣΕΕ, την οποία χαρακτηρίζει «ισχυρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση, την Τρόικα και τους εργοδότες, που επεξεργάζονται νέα ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, με παρεμβάσεις ή ακυρώσεις των Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων στις 11.00 η ώρα στην Πλ. Κλαυθμώνος.

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η επιτυχία της Παναττικής απεργίας πρέπει να σηματοδοτήσει την πιο αποφασιστική αντεπίθεση της εργατικής τάξης απέναντι στην ανελέητη και διαρκή επίθεση που δέχεται στους μισθούς, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τα εξοντωτικά χαράτσια από την κυβέρνηση των καπιταλιστών και της ΕΕ», προσθέτοντας ότι «η περήφανη αλύγιστη ταξική πάλη των απεργών χαλυβουργών, η πολύμορφη αλληλεγγύη στον αγώνα τους δείχνει το δρόμο. Η όξυνση της ταξικής πάλης είναι μονόδρομος, η συμφέρουσα επιλογή της εργατικής τάξης. Αλληλεγγύη, οργάνωση παντού, συσπείρωση στο ΠΑΜΕ».

Σημειώνει ότι «ο διάλογος, η συνδιαλλαγή με τους καπιταλιστές όπου θέλει για μια ακόμα φορά να σύρει τους εργαζόμενους η ΓΣΕΕ. Η λογική του «μικρότερου κακού», η υποταγή στους εκβιασμούς των βιομηχάνων, καταδικά

Keywords
Τυχαία Θέματα