ΔΝΤ: Η Δημοσιονομική Συνθήκη βοηθεί τη Γερμανία να αποδεχθεί το ευρωομόλογο

12:53 23/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Γερμανία θα πρέπει να εγκαταλείψει τώρα την άρνηση της στην έκδοση ευρωομολόγων από τη στιγμή που όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν υπογράψει τη δημοσιονομική Συνθήκη, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

”Όταν δεν υπήρχε δημοσιονομική συνθήκη και μέσα δημοσιονομικής πειθαρχίας, οι Γερμανοί είχαν καλό λόγο να αρνηθούν να επωμιστούν το βάρος των ανεύθυνων πολιτικών των άλλων χωρών”, είπε ο Olivier Blanchard στην έκδοση των ”Financial Times Deutschland”

της Δευτέρας.

”Αλλά τώρα έχουμε μια δημοσιονομική Συνθήκη. Οι Γερμανοί πρέπει να αποδεχθούν ότι η Ευρωζώνη οδηγείται στο ευρωομόλογο”, πρόσθεσε.

Με την εισαγωγή ευρωομολόγων θα επιτραπεί στις κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα να δανειστούν πιο εύκολα από τις χρηματοπιστωτικές αγορές λόγω των εγγυήσεων που θα εξασφαλίσει το χρέος τους από τους εταίρους τους στην ΕΕ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έχει υιοθετήσει μια σκληρή γραμμή κατά των ευρωομολόγων, υποστηρίζοντας ότι η Γερμανία – η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και το κράτος με το χαμηλότερο κόστος δανεισμού – θα πληγεί εάν το χρέος της Ευρωζώνης μετράται συνολικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα