Δημοσιοποιήθηκε ο κατάλογος των εκλεκτόρων για το εκλογικό συνέδριο ΚΕΕ

12:18 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στη δημοσιότητα δόθηκε χθες ο κατάλογος των εκλεκτόρων που θα ψηφίσουν στο εκλογικό συνέδριο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) στις 21 Οκτωβρίου, κατόπιν συμφωνίας των δύο υποψηφίων για την προεδρία, Ιρσέν Κουτσιούκ και Αχμέτ Κασίφ στα ονόματα.

Η Κίπρις δημοσιεύει τον πλήρη κατάλογο που ανέρχεται σε 1.427 ονόματα.

Η Γενί Ντουζέν πρωτοσέλιδα θέτει θέμα για τρεις εκλέκτορες οι οποίοι εργάζονται στο «πανεπιστήμιο» εγγύς Ανατολή. Πρόκειται για τον διευθυντή διεθνών σχέσεων, Ντερβίς Εκσιτζί, τον προϊστάμενο διοίκησης, Μουνταχάρ Ακάρ και τον επικεφαλή μονάδας, Αχμέτ Γκιουργκιοζέ. Σύμφωνα

με το δημοσίευμα, το καταστατικό του «πανεπιστημίου» θεωρεί ως αιτία ακύρωσης της πρόσληψης ή απόλυσης την συμμετοχή σε κόμμα.

Ο «πρύτανης» του «πανεπιστημίου», Αμπντουλάχ Οζτοπράκ δήλωσε στην εφημερίδα ότι το καταστατικό είναι ξεκάθαρο και θα ζητήσουν από τους τρεις να υπερασπιστούν τους ευατούς τους και να παραιτηθούν.

Στο μεταξύ, τα κόμματα Κοινοτικής Δημοκρατίας, Δημοκρατικό κόμμα, κόμμα Νέα Κύπρος και Ενωμένη Κύπρος επέκριναν την πολιτική της Τουρκίας να παρέμβει στα εσωτερικά του ψευδοκράτους και να στηρίξει την υποψηφιότητα Κιουτσιούκ στο συνέδριο του ΚΕΕ την ερχόμενη Κυριακή.

Ο αρχηγός του ΚΚΔ, Μεχμέτ Τσακιτζί σε γραπτή του δήλωσε ανέφερε ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού, Εγκεμεν Μπαγίς στα κατεχόμενα είχε στόχο την έκφραση υποστήριξης στον Ιρσέν Κιουτσιούκ, ο οποίος ενθαρρυμένος από την υποστήριξη αυτή απειλούσε, ασκούσε πιέσεις και εκβίαζε μέλη του ΚΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα