Χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση τα φετινά ανθεστήρια στη Γερμασόγεια

16:27 16/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και οι προσπάθειες για εξοικονόμηση πόρων, συνέβαλαν στο «κούρεμα» της φετινής γιορτής των ανθεστηρίων, που οργανώνει για 16η χρονιά ο Δήμος Γερμασόγειας, αφού αποφασίστηκε η ακύρωση της καθιερωμένης παρέλασης των ανθοστολισμένων αρμάτων.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδρέας Γαβριηλίδης, ο Δήμος έχει αποφασίσει να λάβει σειρά μέτρων, ώστε να εξοικονομηθεί μισό περίπου εκατομμύριο, κι ένα από αυτά είναι και η ακύρωση της φετινής παρέλασης, η οποία θα κόστιζε στις δημοτικές

αρχές περί τις 80 χιλιάδες ευρώ.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι υπόλοιπες εκδηλώσεις των ανθεστηρίων, όπως η αγορά λουλουδιών στο χώρο στάθμευσης του ποταμού Γερμασόγειας, θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Ανάμεσα στα μέτρα που αποφασίστηκαν, περιλαμβάνεται η αναστολή έργων κατασκευής και επιδιόρθωσης πεζοδρομίων, ύψους 150 χιλιάδων ευρώ περίπου, ενώ ο Δήμος έχει έρθει σε συμφωνία με το προσωπικό του, όπως καταβάλλεται το 50% των υπερωριών του και το υπόλοιπο να λαμβάνεται υπό μορφή άδειας.

Τα μέτρα, συνέχισε ο κ. Γαβριηλίδης, κρίθηκαν αναγκαία ώστε να μην παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, με δεδομένο και το γεγονός ότι, οι Δήμοι ακόμη δεν έχουν λάβει το κονδύλι που τους αναλογεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο Δήμαρχος Γερμασόγειας εξέφρασε, παράλληλα, την άποψη πως οι αποκοπές που αποφασίστηκαν στο μισθολόγιο των Τοπικών Αρχών, να παραμένουν στα ταμεία των Δήμων και όχι στο Κράτος και πρότεινε σειρά μέτρων για ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εξοικονόμηση περισσότερων πόρων.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, θα μπορούσε να μελετηθεί το ενδεχόμενο είσπραξης του 50% των αδειών κυκλοφορίας από τους Δήμους και τις Κοινότητες, να γίνει συμπλεγματοποίηση διάφορων υπηρεσιών και εξασφάλιση υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Γαβριηλίδης ανέφερε, τέλος, ότι με τα μέτρα που αποφασίστηκαν, ο Δήμος Γερμασόγειας μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να «κρατήσει καλά» σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα