Απάντηση Αν. ΚΕ στο ΑΚΕΛ για την Ερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία

13:43 23/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είναι θετικό, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ότι το ΑΚΕΛ αναγνωρίζει τη λαϊκή απαίτηση για απόδοση ευθυνών και για τιμωρία, εάν προκύψουν ποινικές ευθύνες σε όσους συνέβαλαν με πράξεις και με παραλείψεις τα τελευταία πέντε χρόνια στη μεγαλύτερη σύγχρονη τραγωδία της χώρας μας.

“Πώς αλλιώς, όμως, θα αποδοθούν ευθύνες και δικαιοσύνη δεν το αντιλαμβανόμαστε, αν αυτές δεν αποδοθούν μέσα από τους τρόπους που ορίζουν οι Νόμοι. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και

το Υπουργικό Συμβούλιο επέλεξαν την οδό της Ερευνητικής Επιτροπής ως της ενδεδειγμένης οδού και διόρισε ανεξάρτητες δικαστικές και νομικές προσωπικότητες για το σκοπό αυτό”, σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος σε απάντηση του προς το ΑΚΕΛ.

Καμιά πολιτική δίωξη δεν επιδιώκεται, αναφέρει προσθέτοντας πως εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε ξεκάθαρα από την Ερευνητική Επιτροπή να αρχίσει την έρευνα από τον ίδιο.

“Συνεπώς, δεν μας ξενίζει ότι το ΑΚΕΛ προσπαθεί να αμφισβητήσει από την πρώτη μέρα το έργο και τη διαδικασία της Ερευνητικής Επιτροπής, αφού στο πρόσφατο παρελθόν αμφισβήτησε το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής που η ίδια η Κυβέρνησή του είχε διορίσει. Τότε το ΑΚΕΛ δίωκε πολιτικά τον εαυτό του;”, διερωτάται.

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση διαστρέβλωσης δηλώσεων Κυβερνητικών αξιωματούχων από μέρους του ΑΚΕΛ, συμπληρώνει ο κ. Παπαδόπουλος, εμείς εμπιστευόμαστε το κριτήριο του κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα