Ανοίγει το Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη

09:26 27/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Εξι ημέρες εορτασμών θα έχει η πόλη της Νέας Υόρκης, πριν από τις 21 Μαίου, όταν θα εγκαινιαστεί το μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου. Κατά την διάρκεια αυτών των έξι ημερών ο χώρος του World Trade Centre θα είναι ανοιχτός 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, για τους συγγενείς των θυμάτων, για τους επιζώντες και για τους εργαζόμενους σε σωστικά συνεργεία που πήραν μέρος στις επιχειρήσεις.

Δύο κύριες εκθέσεις θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό.

Η πρώτη με τίτλο In Memoriam θα είναι ένα αφιέρωμα

στους 2,983 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στις 11/9/2001 αλλά και στην βόμβα του κτιρίου το 1993, με μια ιστορική έκθεση που αναφέρει τι έγινε κατά την διάρκεια αλλά και μετά τις επιθέσεις.
Το μουσείο είναι περίπου 111,000 τετραγωνικά πόδια και έχει σχειδαστεί από την εταιρεία Snoetta που έχει βάσεις στο Όσλο και τη Νέα Υόρκη.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio, είπε: «το μουσείο αυτό είναι για όλους, για όσους θέλουν να γνωρίζουν τα γεγονότα και θέλουν ακόμα χρόνο για να τα κατανοήσουν. Θα υπάρχει και ο χώρος με τα λείψανα ο οποίος δεν θα είναι ανοιχτός για το κοινό και θα βρίσκεται πίσω από έναν τοίχο με μια επιγραφή από τον Βιρίλιο «Καμία μέρα δεν θα σας σβήσει από τη μνήμη του χρόνου».

Το μουσείο που αρχικά προγραμματιζόταν για να ανοίξει το 2011, ανοίγει τώρα με τιμή εισιτηρίου τα 24 δολάρια, κάτι που έχει κριτικάρει αρνητικά ο αμερικανικός τύπος.

protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα