Α. Ζορπάς & Υιοί: Εύλογη και δίκαιη η προτεινόμενη αντιπαροχή για εξαγορά της εταιρείας

10:07 30/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Άποψη του Διοικητικού Συμβουλίου Α. Ζορπάς & Υιοί Δημόσια Λτδ επί της Δημόσιας Πρότασης των κ.κ. Κώστα, Αναστάσιου & Δημήτρη Ζορπά για την απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Α. Ζορπάς & Υιοί Δημόσια Λτδ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α. Ζορπάς & Υιοί Δημόσια Λτδ («ZRP», «Υπό Εξαγορά Εταιρεία», «Εταιρεία»), συνεδρίασε στις 29 Μαΐου

2012, για εξέταση και γνωμοδότηση επί της Δημόσιας Πρότασης των κ.κ. Κώστα, Αναστάσιου & Δημήτρη Ζορπά («οι Προτείνοντες») προς τους μετόχους της Υπό Εξαγορά Εταιρείας για την απόκτηση ποσοστού μέχρι 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας στην τιμή των €0,80 ανά μετοχή σε μετρητά.

Βάσει του άρθρου 33(2) του περί Δημοσίων Προτάσεων Εξαγοράς Νόμου του 2007, Ν41(I)/2007 (ο «Νόμος»), το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας οφείλει να καταρτίσει και να δημοσιοποιήσει έγγραφο, στο οποίο να περιλαμβάνεται η αιτιολογημένη γνώμη του επί της Δημόσιας Πρότασης. Το έγγραφο αυτό, ανακοινώνεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου («ΧΑΚ») και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Η διατύπωση της υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης από τους Προτείνοντες ανακοινώθηκε στις 26 Μαρτίου 2012. Το Έγγραφο της Δημόσιας Πρότασης που υπέβαλαν οι Προτείνοντες εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου στις 2 Μαΐου 2012 και δημοσιεύθηκε στις 4 Μαΐου 2012.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας διόρισε, σύμφωνα με τα οριζόμενα του άρθρου 33(6) του Νόμου, την Global Capital Securities and Financial Services Ltd («cdbGlobalCapital») ως ανεξάρτητο ειδικό εμπειρογνώμονα για την κατάρτιση έκθεσης αξιολόγησης («Έκθεση Αξιολόγησης»), στην οποία διατυπώνεται η άποψή του κατά πόσο η προτεινόμενη αντιπαροχή είναι δίκαιη και εύλογη, καθώς και η άποψή του επί της βάσης του υπολογισμού που χρησιμοποιήθηκε προς καθορισμό της αντιπαροχής.

Το παρόν Έγγραφο και η Έκθεση Αξιολόγησης των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων θα αποσταλούν στους μετόχους που κατέχουν αριθμό μετοχών ίσο ή μεγαλύτερο των 5.000 της Υπό Εξαγορά Εταιρείας, ενώ θα βρίσκονται διαθέσιμα προς τους μετόχους καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Υπό Εξαγορά Εταιρείας ( www.zorpas.com.cy) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ( www.cse.com.cy).

Αφού αποχώρησαν οι κ.κ. Κώστας, Αναστάσιος, Δημήτρης και Αντρέας Ζορπάς, λόγω σύγκρουσης συμφερόντων ως οι Προτείνοντες ή/και συνδεόμενα πρόσωπα με τους Προτείνοντες της Δημόσιας Πρότασης, οι υπόλοιποι Διοικητικοί Σύμβουλοι, δηλ. οι κ.κ. Παναγιώτης Αθηενίτης, Τάσος Αναστασίου και Μιχάλης Παπαδόπουλος, μελέτησαν το περιεχόμενο του Εγγράφου Δημόσιας Πρότασης, έλαβαν υπόψη, για διαμόρφωση της γνώμης τους, τα συμφέροντα των μετόχων της Εταιρείας, τους σκοπούς και προθέσεις των Προτεινόντων, τις προοπτικές και τα οικονομικά στοιχεία και δεδομένα της Εταιρείας, καθώς και την Έκθεση Αξιολόγησης του ανεξάρτητου ειδικού εμπειρογνώμονα.

Όσον αφορά την προτεινόμενη αντιπαροχή των €0,80 ανά μετοχή, το Διοικητικό Συμβούλιο της Υπό Εξαγορά Εταιρείας έλ

Keywords
Τυχαία Θέματα