Tα θύματα του μακελειού στο νησί Οτόγια πέθαναν αμέσως

20:22 4/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα περισσότερα από τα 69 θύματα του περσινού μακελειού στο νησί Οτόγια της Νορβηγίας πέθαναν «αμέσως», όπως δήλωσε ένας ιατροδικαστής που κατέθεσε την Παρασκευή κατά την 12η ημέρα της δίκης του Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ.

«Σε κάποιες περιπτώσεις τα τραύματα προκάλεσαν μαζική αιμορραγία και ενδέχεται (τα θύματα) να έζησαν για ένα μικρό διάστημα, όμως όταν χάνεις πολύ αίμα χάνεις τις αισθήσεις σου», δήλωσε ο Τορλάιν Όλε Ρόγκνουμ απαντώντας σε ερώτηση της κατηγορούσας αρχής αν τα θύματα του Μπράιβικ υπέφεραν προτού πεθάνουν.

Τα περισσότερα θύματα δέχθηκαν δύο ή τρεις

σφαίρες, επεσήμανε ο Ρόγκνουμ, ενώ πρόσθεσε ότι ο μέσος όρος της ηλικίας των θυμάτων ήταν 18 ετών, με το νεότερο να είναι 14 και το μεγαλύτερο 53 ετών. Δύο από τα 69 θύματα πέθαναν από πνιγμό.

Οι νεκροψίες ολοκληρώθηκαν στις 28 Ιουλίου, έξι ημέρες μετά το μακελειό στο νησί Οτόγια. Ο 33χρονος Μπράιβικ έχει παραδεχθεί ότι εξαπέλυσε τις βομβιστικές επιθέσεις στο κέντρο του Όσλο και το μακελειό στο νησί Οτόγια στις 22 Ιουλίου 2011. Από τις επιθέσεις αυτές έχασαν συνολικά τη ζωή τους 77 άνθρωποι. Η δίκη του που ξεκίνησε στις 16 Απριλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα