Ο ΟΦΗ είναι εδώ!

09:15 1/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Εξαιρετικά αντανακλαστικά έδειξε ο ΟΦΗ, που αντέδρασε στο… σοκ του περσινού του υποβιβασμού στη Β’ Εθνική και επιστρέφει στην Α2 ένα χρόνο μετά. Οι «πρωταγωνιστές» της πορείας της ομάδας του Ηρακλείου μιλούν στο gazzetta!
  Οι Κρητικοί κατάφεραν έπειτα από μια πολύ καλή σεζόν να εξασφαλίσουν σχετικά εύκολα την άνοδό τους στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ και εφόσον την Κυριακή κερδίσουν στην έδρα τους το Πέραμα θα αναδειχθούν και πρωταθλητές.
Ο πρόεδρος της ομάδας, Μανώλης Ξημέρης, ο προπονητής Βαγγέλης Βλάχος και οι δύο παλιοσειρές, ο αρχηγός, Αλέξης Τσακιρίδης και ο υπαρχηγός Αλέξης Μπάρδας μίλησαν στο gazzetta! Ξημέρης: Χρειαζόμαστε στήριξη Το «αφεντικό» του ΟΦΗ μόνο καλά λόγια είχε να πει για τους παίκτες και τον προπονητή, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα οικονομικά δεδομένα, την ΠΑΕ και την ανταπόκριση του κόσμου… «Είναι πιο δύσκολο όταν πέφτεις μια κατηγορία να ανέβεις ξανά. Μας στοίχισε πολύ πέρσι ο υποβιβασμός. Είχαμε ανέβει την τελευταία στιγμή και δεν μπορούσαμε να κάνουμε μεταγραφές. Ούτε που σκεφτήκαμε να διώξουμε παίκτες. Χάσαμε εφτά ματς στον πόντο και πέσαμε. Βάλαμε αυτοσκοπό να ανέβει η ομάδα στην Α2. Στόχος μας είναι η ομάδα σε δύο χρόνια να είναι στην Α1. Τρανό παράδειγμα είναι η ομάδα του Ρεθύμνου, που εξασφάλισε την άνοδό της. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα. Έχουν σοβαρή διοίκηση και παίκτες», τόνισε αρχικά ο Μανώλης Ξημέρης. Ο πρόεδρος των Κρητικών παραδέχθηκε πως φέτος η ομάδα αντιμετωπίζει κάποια οικονομικά προβλήματα: «Μέχρι πέρσι ήμασταν… δημόσια υπηρεσία στις πληρωμές. Δυστυχώς, πέρσι η πτώση μας καθήλωσε. Το χρέος εκείνο μας ακολουθεί. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να εξοφλήσουμε τα παιδιά που μας ανέβασαν. Ισχύει το κάθε πέρσι και καλύτερα. Η αλήθεια είναι πως βάσει των δύσκολων συγκυριών που περνά ο κόσμος, έχει ενισχύσει ικανοποιητικά την ομάδα. Ό,τι δεν βγαίνει από χορηγούς και επιχορηγήσεις το βάζει, πάντως, η οικογένεια Ξημέρη». Σε ό,τι αφορά το θέμα του ποδοσφαίρου, σημείωσε: «Θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με το ποδόσφαιρο. Το γήπεδο ανήκει στον ερασιτέχνη. Έχουμε 2 χρόνια να πάρουμε το 25% των εσόδων των εισιτηρίων από την ΠΑΕ. Αυτό μας έχει στοιχίσει 250 χιλιάδες ευρώ. Αν η ομάδα αγωνιστεί στην τέταρτη εθνική θα είναι μεγάλη η ζημιά. Βέβαια, μπορεί να έχει το καλό να στραφεί ο κόσμος προς το μπάσκετ. Θα δούμε το καλοκαίρι τι θα κάνουμε. Πήραμε την ομάδα από το τοπικό, αλλά δεν μπορούμε μόνοι μας. Το παράπονό μας φέτος είναι ότι ενώ τα 3-4 τελευταία χρόνια είχαμε την στήριξη του κόσμου, φέτος κάτι τέτοιο δεν συνέβη», πριν καταλήξει: «Ο κόσμος και η πόλη θα αποφασίσει για το τι ομάδα θέλει. Μια ομάδα που να διεκδικεί άνοδο στην Α1 ή μία ομάδα που να είναι… ασανσέρ».  Βλάχος: Δύσκολο μεν, αναμενόμενο δε Ο Βαγγέλης Βλάχος ανέλαβε τον ΟΦΗ πέρσι στα μέσα της σεζόν, αλλά δεν κατάφερε να τον κρατήσει στην Α2. Ωστόσο, η διοίκηση εμπιστεύτηκε σε εκείνον τις τύχες της ομάδας και δικαιώθηκε. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο gazzetta για το φετινό επίτευγμ
Keywords
Τυχαία Θέματα