Ο Tim Cook υπερασπίζεται την αξιοπιστία της Apple- αιχμές κατά της Google

Η πρόσφατη διαρροή γυμνών φωτογραφιών από celebrities είναι κάτι που τόσο εμείς, όσο οι ίδιες οι celebrites αλλά κυρίως η ίδια η Apple δεν μπορεί να ξεχάσει μιας και αποτέλεσε ισχυρό πλήγμα για την αξιοπιστία της. Η Apple φαίνεται ότι αμύνεται σθεναρά την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων την οποία ακολουθεί.

Eπιπλέον θέλει να εξηγήσει το πως λειτουργεί η ασφάλεια, η κωδικοποίηση καθώς και οι υπηρεσίες

που προστατεύουν τον χρήστη.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, με στόχο την μεγαλύτερη διαφάνεια σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, η Apple έδωσε σε online κυκλοφορία ένα έγγραφο 43 σελίδων, καθώς και ένα νέο section στο site της με τα οποία εξηγεί την δικιά της προσέγγιση στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα.

Και το έγγραφο και το section στο site αποσκοπούν στο να απομακρύνουν την εικόνα της εταιρίας από τα σκάνδαλα με την NSA, τα οποία ταλαιπωρούν εδώ και καιρό την βιομηχανία της τεχνολογίας, καθώς και το σκάνδαλο με τις leaked φωτογραφίες διασημοτήτων.

Επιπλέον θέλει να τονίσει ότι το business model της Apple δίνει έμφαση στην πώληση προϊόντων και όχι στη δημιουργία πορτρέτων των χρηστών με προσωπικές πληροφορίες τα οποία θα πουλήσει αργότερα σε διαφημιστές. Κάποια από αυτά τα σχόλια ίσως προσπαθούν να στοχεύσουν την Google, η οποία έχει μακρύ ιστορικό σε στοχευμένες διαφημίσεις βάσει των αναζητήσεων των χρηστών της.

«A few years ago, users of Internet services began to realize that when an online service is free, you’re not the customer. You’re the product. But at Apple, we believe a great customer experience shouldn’t come at the expense of your privacy»

Ο Tim Cook αναφέρει «Η εμπιστοσύνη σας σημαίνει τα πάντα σε εμάς. Για αυτό το λόγο σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας και την προστατεύουμε με ισχυρή κωδικοποίηση, καθώς και αυστηρές πολιτικές όσο αφορά την διαχείρηση των δεδομένων σας».

Keywords
Τυχαία Θέματα