Ιράν, Αφήστε τη Google και μπείτε στο ίντερνετ με το δικό μας δίκτυο

Το Ιράν δεν την πολυγουστάρει τη Δύση, αυτό είναι γνωστό σε όλους πλέον, δεν μπορεί όμως να μην συνδέεται καθόλου με το ίντερνετ, επομένως ως μόνη λύση η ιρανική κυβέρνηση βρίσκει την πλήρη… απεξάρτησή του ιρανικού λαού από τη Google, δημιουργώντας ένα εγχώριο δίκτυο που θα λειτουργεί ως μηχανή αναζήτησης και επικοινωνίας.

Το Ιράν εμφανίστηκε θορυβημένο από τη online διάδοση των επίμαχων video

από την ταινία για τον Μωάμεθ που έχει συνταράξει τον ισλαμικό κόσμο, μέσω YouTube και Google και αποφάσισε να μπλοκάρει τόσο τη λειτουργία της μηχανής αναζήτησης όσο και του ίδιου του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail.

Το Ιράν έχει εξελιγμένες μεθόδους φιλτραρίσματος (οκ, πείτε το και λογοκρισία, το ίδιο κάνει!) του ίντερνετ, ενώ δεν είναι λίγες οι ιρανικές φωνές που λένε ότι το μπλοκάρισμα του Facebook και της Google δεν γίνονται λόγω της «βιντεο-βλασφημίας», αλλά κυρίως για να μην μπορούν οι αντιφρονούντες του καθεστώτος του Προέδρου Αχμαντινετζάντ να οργανώνονται εναντίον του.

Το ιρανικό δίκτυο εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο μέχρι τον Μάρτιο του 2013, ενώ δεν έχει γίνει σαφές εάν θα είναι πλήρως αποκομμένο από το υπόλοιπο ίντερνετ. Ήδη πάντως, ακόμα και χρήστες που μπαίνουν από το Ιράν με VPN βρίσκουν δυσκολία στο να δουν τα πάντα στον Κυβερνοχώρο. Φανταστείτε τι έχει να γίνει στην περίπτωση της υιοθέτησης ενός αμιγώς ιρανικού δικτύου…

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα