iPhone και iPad design, Οι θετικές συνέπειες του πολέμου των πατεντών

Μπορεί να έχει αρχίσει να μας ενοχλεί όλους τους φίλους της τεχνολογίας αυτή η διαρκής ανάγκη των εταιρειών να πολεμούν για το ποιος έχει κατοχυρώσει πρώτος την πατέντα για το τάδε ή το δείνα στοιχείο μίας ταμπλέτας ή ενός smartphone, αλλά υπάρχουν και θετικές συνέπειες της πρακτικής αυτής.

Η βασικότερη όλων είναι το γεγονός ότι στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης της Apple με την Samsung αποκαλύφθηκαν μερικά άκρως απόρρητα σχέδια των πλέον δημοφιλών προϊόντων της Apple

από το παρελθόν. Οι πρώτες δημιουργίες της Apple για το iPad και το iPhone αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας και εμείς σας τις παρουσιάζουμε εδώ.

Μερικά από τα σχέδια που κεντρίζουν το ενδιαφέρον είναι iPads με αποσπώμενο στήριγμα ή το iPhone με γωνίες. Φυσικά, θα πρέπει να δούμε αυτά τα σχέδια στο πλαίσιο της εποχής κατά την οποία εξελίσσονταν, δηλαδή πίσω στο… μακρινό 2004, οπότε μπορούν να φαίνονται αρκετά αναχρονιστικά σήμερα.

Δείτε μερικά από αυτά εδώ, κάνοντας κλικ σε κάθε φωτογραφία για μεγέθυνση και κάντε κλικ στην πηγή για περισσότερες εικόνες πρωτοτύπων.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα