iPad, Πρώτο σε πωλήσεις στις ΗΠΑ το 2013

Στοιχεία που ανακηρύσσουν το iPad πρωτοπόρο των πωλήσεων tablet για το 2013 στις ΗΠΑ ήρθαν στο φως, με τα Android tablet να έρχονται δεύτερα σε πωλήσεις, σύμφωνα πάντα με αναφορά που δημοσιεύτηκε απο το The NPD

Group. Η πρωτία του iPad στις πωλήσεις φανερώνει πως η Google χρειάζεται να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο για να κατακτήσει τους υποψήφιους αγοραστές tablet για τις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία των πωλήσεων που ανακοινώθηκαν, αναφέρουν πως το iPad έφτασε να αποτελεί, για το 2013 στις ΗΠΑ, το 15.8% των πωλήσεων όσον αφορά αυτές των προσωπικών υπολογιστών, με τις πωλήσεις των Android tablets να φτάνουν το 8.7% των συνολικών πωλήσεων και αυτές των Windows tablets μόλις το 2.2%.

Αξίζει να αναφερθεί πως το μερίδιο των πωλήσεων του iPad μειώθηκε σε σχέση με το 2012 που είχε φτάσει το 17.1%, ενώ οι αντίστοιχες των Android tablets ανέβηκαν από το 4.2% το 2012 στο 8.7% το 2013. Συμπεραίνουμε συνεπώς ότι διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις των Android tablet και μειώθηκαν οι αντίστοιχες του iPad, αλλά σε βαθμό τέτοιο ώστε να μην επηρεάζει την πρωτιά του για τις ΗΠΑ.

Η μείωση των πωλήσεων του iPad σαφέστατα και δείχνει πως υπάρχει μια, μικρή έστω, μερίδα του αγοραστικού κοινού που δεν ικανοποιείται από το tablet της Apple, κάτι το οποίο δε θα περάσει απαρατήρητο στο Cupertino. Όσον αφορά τα Windows tablets, η αύξηση του μεριδίου αγοράς από το 0.8% το 2012, στο 2.2% το 2013, δείχνει πως υπάρχει αγοραστικό κοινό που τα προτιμάει, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος μακρύς για να κερδίσει ακόμα περισσότερους χρήστες.

Το γεγονός πως υπάρχει η φημολογία για διαθεσιμότητα iPad 12.9” τον Οκτώβριο αναμένεται να κρατήσει κάποιους υποψήφιους αγοραστές iPad σε αναμονή των όποιων εξελίξεων, γεγονός που ενδεχομένως να επηρεάσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις του iPad μέχρι την κυκλοφορία του μεγαλύτερου iPad, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι οι φήμες θα επαληθευτούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα