Microsoft McLaren Windows Phone, το φθινόπωρο με χειρονομίες τύπου Kinect;

Πριν από λίγες μέρες ακούσαμε ότι η επόμενη Windows Phone ναυαρχίδα της Microsoft θα έχει την κωδική ονομασία McLaren, θα είναι ο διάδοχος του Nokia Lumia 1020, θα έχει εντυπωσιακή κάμερα και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο φθινόπωρο. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι θα έχει 3D Touch

system το οποίο οποίο θα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το Kinect της Microsoft.

Το 3D Touch θα επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με την συσκευή χωρίς να απαιτείται να αγγίζουν την οθόνη ενώ παράλληλα η Microsoft θα κρατήσει την συγκεκριμένη τεχνολογία αποκλειστικά για τις δικές τις συσκευές και όχι για όλα τα Windows Phone τρίτων κατασκευαστών.

Σύμφωνα με τις φήμες η Nokia ήταν αυτή που εργαζόταν στη συγκεκριμένη τεχνολογία εδώ και πολλά χρόνια. Το 3D Touch θα χρησιμοποιεί αισθητήρες που θα επιτρέπουν να απαντάμε σε κλήσεις κρατώντας το κινητό στο αφτί, η ανοιχτή ακρόαση θα ενεργοποιείται όταν το κινητό τοποθετηθεί σε flat επιφάνεια, θα κλείνει μόλις τοποθετηθεί στην τσέπη ενώ θα μπαίνει στο mute μόλις το κρατήσεις ανάποδα επάνω σου.

Αυτό που θα επιχειρήσει να κάνει η Microsoft είναι να καταργήσει τα κουμπιά πάνω στην οθόνη αλλά και στο πλάι. Για παράδειγμα αν τραβάτε φωτογραφίες θα μπορείτε να κάνετε ζουμ σύροντας τα δάχτυλά σας στα πλάγια της συσκευής.

Επιπλέον, το 3D Touch της Microsoft θα επιτρέπει την αλληλεπίδραση με τα Live Tiles του Windows Phone τα οποία χωρίς να τα αγγίξουμε (απλά κρατώντας το δάχτυλο από πάνω) θα ενεργοποιούν συγκεκριμένες επιλογές, θα είναι κάτι παρόμοιο με το MixView στο Zune desktop software της Microsoft.

Αν και παρόμοιες λειτουργίες έχουμε δει στο παρελθόν και σε άλλες συσκευές (βλέπε motion gesture controls της Samsung) είμαστε περίεργοι να δούμε το 3D Touch της Microsoft εν δράσει. Μην ξεχνάμε ότι περιμένουμε στις 18 Ιουνίου και την πρόταση της Amazon όσον αφορά στο 3D interface.

Keywords
Τυχαία Θέματα