Τζόρβας: Σημαντική εμπειρία η Ινδία

17:43 16/9/2014 - Πηγή: AEK365

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζόρβας στην εφημερίδα Times της Ινδίας:
Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα σου;
«Όταν κερδίσαμε μέσα στην Ουκρανία και προκριθήκαμε στο Μουντιάλ. Ήταν τόσο σκληρό ματς αλλά τα καταφέραμε».
Έρχεσαι στην Ινδία για πρώτη φορά. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου;
«H Ινδία είναι μια χώρα με πολλές ιδιοσυγκρασίες. Τώρα βλέπω πως αρχίζω να την ερωτεύομαι. Το πρωτάθλημα της χώρας θα είναι από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ζωής μου. Μου αρέσουν οι προκλήσεις.

Συνεχίζω να ανακαλύπτω νέα πράγματα, γι' αυτό και ήρθα εδώ».
Έχεις αγωνιστεί σε μεγάλες διοργανώσεις, πως πιστεύεις θα βοηθήσει αυτό την ομάδα;
«Ο κάθε παίκτης που έχει παραστάσεις από Euro και Μουντιάλ μπορεί να βοηθήσει πολύ μια ομάδα. Όταν παίζεις στο μεγαλύτερο τουρνουά του κόσμου, νιώθεις σαν να είσαι σε πόλεμο και μαθαίνεις πολλά. Προσθέτεις ποιότητα σε όλη την ομάδα. Αυτό θέλω για την Νορθ Ιστ Γιουνάιτεντ».
Το σχόλιό σου για το πρωτάθλημα Ινδίας;
«Πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι επενδύουν εδώ. Για να πω την αλήθεια πολλοί συμπαίκτες μου έχουν αρχίσει και με ρωτάνε για το πρωτάθλημα Ινδίας. Αυτό από μόνο του είναι κάτι».
Οι στόχοι σου για τη φετινή σεζόν;
«Θέλω το στάδιο γεμάτο σε κάθε ματς. Όλοι να έρθουν να υποστηρίξουν την ομάδα. Επίσης, εύχομαι να τελειώσουν όλοι οι παίκτες τη σεζόν χωρίς τραυματισμό. Εμένα η αποστολή μου είναι να μην δέχομαι γκολ. Αυτό θέλω να κάνω. Γι' αυτό και το είδωλό μου είναι ο Μπουφόν. Είναι απίστευτος».
O Ισπανός Καπντεβίλα θα είναι συμπαίκτης σου στη Νορθ Ιστ.
«Είναι ήδη ένας παγκόσμιος πρωταθλητής. Είναι τόσα που μπορείς να μάθεις από αυτόν. Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος και πιστεύω θα δώσουμε πολλά στην ομάδα».
Πως νιώθεις που θα βρεθείς αντιμέτωπος με Παγκόσμιους Πρωταθλητές;
«Το να παίζεις απέναντι στον Τρεζεγκέ, στον Πιρές, στον Ματεράτσι και τον Ντελ Πιέρο είναι μεγάλη πρόκληση».
Η χώρα σου έκανε κάτι το ασύλληπτο το 2004 κατακτώντας το Euro. Δέκα χρόνια μετά δεν κατάφερε να θυμίσει κάτι από τη μαγεία εκείνης της χρονιάς.
«Υπήρχαν μόνο 2 παίκτες από την ομάδα του 2004 στο Μουντιάλ του 2014. Παρ' όλα αυτά είχαν όλοι κάτι κοινό, το πάθος τους για την Εθνική».

Keywords
Τυχαία Θέματα