Το «αντίο» του Θ(ε)ωμά! (VIDEO)

09:27 14/11/2014 - Πηγή: AEK365

Στις 14 Νοεμβρίου του 1993 σε ένα φιλικό τιμής στη Νέα Φιλαδέλφεια μεταξύ της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδας, ο Θωμάς Μαύρος είπε το επίσημο "αντίο" στο ποδόσφαιρο. Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να γράψει το όνομά του με ολόχρυσα και ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο

δύο χρόνια νωρίτερα, όπως συμβαίνει όμως συχνά στην Ελλάδα κάποια πράγματα αργούν να γίνουν. Έτσι και ο Θωμάς με καθυστέρηση δύο χρόνων έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι (ένα ημίχρονο έπαιξε με την ΑΕΚ κι ένα με την Εθνική) μπροστά στο κοινό που λατρεύτηκε και λάτρεψε, στο γήπεδο που μεγαλούργησε: το «Νίκος Γκούμας». Σε αυτό το παιχνίδι ο λαός της ΑΕΚ φώναζε το όνομά του με το γνωστό σύνθημα «ποιος, ποιος ο Μαύρος ο Θεός», ενώ ξεχώρισε εκείνη τη βραδιά το τραγούδι: «Είμαστε λίγοι μα αγαπάμε, 12 χρόνια Θωμά δεν τα ξεχνάμε, μα μη σε νοιάζει και δεν πειράζει, η 1η θέση στην καρδιά μας θα σε βάζει».

Για την ιστορία, η ΑΕΚ είχε ξεκινήσει αυτό το ματς - τιμής με τους: Ατματζίδη, Μπορμπόκη, Κασάπη, Μ. Βλάχο, Β. Καραγιάννη, Σαμπανάτζοβιτς, Κούτουλα, Σταματή, Σαβέφσκι, Τσάρτα και στην επίθεση τον Μαύρο. Η ΑΕΚ κέρδισε 4-2 την Εθνική, με τον Θωμά να σκοράρει τρεις φορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα