Την Δευτέρα ιδρύεται η νέα ΚΑΕ ΑΕΚ

17:07 16/8/2014 - Πηγή: AEK365

Tην Δευτέρα αναμένεται και τυπικά να πάρει το πράσινο φως η ΑΕΚ από το υπουργείο Ανάπτυξης για την ίδρυση της νέας καθαρής ΚΑΕ. Οπως φαίνεται από μια δήλωση του νομικού Βαγγέλη Χατζηιωάννου για την ΠΑΕ Άρης ξεκαθαρίζει και το θέμα της ΚΑΕ ΑΕΚ

η οποία αναμ΄'ενεται να ιδρυθεί την Δευτέρα και να έχει πάρει ΑΦΜ μέχρι την Πέμπτη. Ο κ. Χατζηιωάννου αποκάλυψε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 ότι έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ ΕΕΑ και υπουργείου Ανάπτυξης για σύσταση των νέων εταιριών δίχως να είναι προαπαιτούμενο η εκκαθάριση της παλαιάς εταιρίας. Ο κ. Χατζηιωάννου κάνει αναφορά και στις ΚΑΕ. Η δήλωση Χατζηιωάννου μοιάζει με όσα υποστήριξαν η διοικούσα επιτροπή της ΑΕΚ και ο Αλέξης Αλεξίου στις 12 Αυγούστου και είχε αποκαλύψει το aek365 και συγκεκριμένα είχε ειπωθεί από τον Αλεξίου: «Η νομική θέση μας ως νέα ΚΑΕ ΑΕΚ ουσιαστικά δικαιώθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία απέστειλε την έγγραφη θετική Εισήγηση της προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για την έγκριση της νέας ΚΑΕ ΑΕΚ. Ενδεχομένως και εντός της αυριανής μέρας, να έχει ολοκληρωθεί η έγκριση της ίδρυσης της νέας ΚΑΕ ΑΕΚ, με την υπογραφή της σχετικής απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης»...
Τι δήλωσε στις 14 του μήνα ο κ. Χατζηιωάννου;
«Έληξε και λύθηκε οριστικά το θέμα της εκκαθάρισης των παλαιοτέρων ΠΑΕ κάτι που αφορά και τον Άρη. Μετά από συνεννόηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και του Υπουργείου Ανάπτυξης πάρθηκε η απόφαση να μπορεί να συσταθεί μια ΠΑΕ ή και ΚΑΕ παρά το γεγονός ότι θα υπάρχει παλαιότερη ΠΑΕ με την προϋπόθεση πως ο Ερασιτέχνης θα κάνει μια Γενική Συνέλευση και θα παραιτηθεί από το δικαίωμα του από την προηγούμενη ΠΑΕ. Αυτό αφορά την Λάρισα, τον Αγροτικό Αστέρα που το γνωρίζω γιατί τον έχω και ξεκαθάρισε το θέμα και στο μέλλον και τον Άρη. Βέβαια, δεν ξέρω τι θα γίνει του χρόνου. Είναι απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης μετά από εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Αυτή την στιγμή αν ο Άρης παίξει Γ' και του χρόνου παίξει Β' δεν θα έχει κανέναν πρόβλημα για εκκαθάριση. Αυτό δεν το γνωρίζει κανένας. Αυτό το θέμα μας ταλάνιζε εδώ και έναν μήνα, φυσικά και δεν δώσαμε καμία δημοσιότητα. Έχει ξεκαθαρίσει αυτό και το λέω υπεύθυνα. Μια ΠΑΕ που αγωνίστηκε στην Γ' και ανέβηκε στην Β', μπορεί να συσταθεί νέα ΠΑΕ παρά το γεγονός πως υπάρχει προηγούμενη ΠΑΕ και παρά το γεγονός πως δεν ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση μπορεί να συσταθεί. Παίρνει αμέσως νέο ΑΦΜ και κάνει δήλωσε στο ΓΕΜΗ, παίζοντας πλέον με "μηδέν χρέη" στη Β΄ Εθνική, εφόσον ανεβεί κατηγορία."

Η νέα ΚΑΕ ΑΕΚ λοιπόν με ΜΗΔΕΝ χρέος θα είναι έτοιμη σύντομα αφού το θέμα είναι τυπικό και τώρα μένει να δούμε ποιος θα βάλει τις 245.000 ευρώ που απαιτούνται για να πάρει την άδεια συμμετοχής αλλά και να φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα για την Α1.

Keywords
Τυχαία Θέματα