Συνεδριάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου οι 3 πολιτικοί αρχηγοί

20:20 17/6/2013 - Πηγή: AEK365

Άρχισε στις 19:30 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου η κρίσιμη σύσκεψη των τριών αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ έχει προκαλέσει σοβαρότατη κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό, και μέχρι πριν από τη συνάντηση όλα τα ενδεχόμενα παρέμεναν ανοιχτά.

Οι κ.κ. Σαμαράς,

Βενιζέλος και Κουβέλης προσέρχονται στην σύσκεψη με σαφείς διαφορές, καθώς η πρόταση του πρωθυπουργού για λειτουργία ενός μεταβατικού φορέα στην ΕΡΤ με άμεση επαναλειτουργία της δεν βρήκε σύμφωνους τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, οι οποίοι λένε «ναι» στην αναδιάρθρωση, αλλά με ανοιχτή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς προσέρχεται στη συνάντηση με μία βελτιωμένη πρόταση, η οποία κινείται προς την κατεύθυνση της άμεσης λειτουργίας ενός μεταβατικού σχήματος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά φέρεται να απορρίπτει επαναλειτουργία της ΕΡΤ υπό ο προηγούμενο καθεστώς, έστω και προσωρινά.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος φέρεται αποφασισμένος να μην υποχωρήσει, ζητώντας την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης υπό το προηγούμενο καθεστώς και την εξυγίανσή της στη συνέχεια. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται επίσης έτοιμος να προτείνει ένα εναλλακτικό σχέδιο για τις 2.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο που ζητά ει η τρόικα.

Ο Φώτης Κουβέλης αναμένεται να επιμείνει στην ανάγκη να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ, να ακυρωθεί η επίμαχη πράξη νομοθετικού περιεχομένου και από εκεί και πέρα να συζητηθούν τα σενάρια για την εξυγίανση και την αναδιάρθρωσή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα