Συνεχίζει ανοδικά η Γιουνάιτεντ

01:04 3/12/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: 1-1
Γήπεδο: Ταρφ Μουρ

Στο 1-1 κόλλησαν Μπέρνλι και Νιούκαστλ.

Πιο δυνατά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Μπέρνλι, η οποία ανέλαβε από την αρχή του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαχνε τον τρόπο να απειλήσει την εστία του Έλιοτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι ανώτεροι και τελικά κατάφεραν στο 34ο λεπτό να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ. Ο Ίνγκς βρήκε με ωραίο τρόπο

τον Μπόιντ και αυτός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, κάνοντας το 1-0. Οι νεοφώτιστοι θα μπορούσαν να πάνε με δύο γκολ προβάδισμα στα αποδυτήρια, αλλά ο Τζόουνς δεν κατάφερε λίγο αργότερα να νικήσει τον Έλιοτ.

Με γκολ για τη Νιούκαστλ, η οποία επέστρεψε αποφασισμένη για την ισοφάριση, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Στο 48ο λεπτό η μπάλα έφτασε στον Σισέ και αυτός νίκησε τον Χίτον, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Η Μπέρνλι υποχρεώθηκε στη συνέχεια σε αναγκαστική αλλαγή λόγω του τραυματισμού του Γουόρντ, ενώ οι «καρακάξες» έδειχναν πως πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Τελικά δεν άλλαξε κάτι μέχρο το φινάλε, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Χίτον, Γουόρντ (66' Μι), Σάκελ, Κιν, Τρίπιερ, Μπόιντ, Τζόουνς, Μάρνεϊ, Άρφιλντ, Μπαρνς, Ινγκς

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Έλιοτ, Γιάνμαατ, Γουίλιαμσον (46' Σ.Τέιλορ), Ντάμετ, Χαϊνταρά, Αμπέιντ, Τιοτέ, Γκουφράν, Αγιόθε (46' Καμπελά), Αμεόμπι, Σισέ

ΛΕΣΤΕΡ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 1-3
Γήπεδο: King Power Stadium

Σημαντικό διπλό πήρε η Λίβερπουλ με 3-1 μέσα στην έδρα της Λέστερ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απογοητευτικό για τις δύο ομάδες, που με εξαίρεση τα δύο τέρματά τους και 1-2 ακόμη φάσεις, μόνο... ποδόσφαιρο δεν έπαιξαν.

Η πρώτη τεράστια φάση του αγώνα ήρθε στο 20', με τον Σιμόν Μινιολέ να πασάρει στον αμαρκάριστο Καμπιάσο, ο οποίος επιχείρησε να νικήσει με την μία τον Βέλγο κίπερ. Για καλή τύχη του τελευταίου (τραβούσε τα μαλλιά του) η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί του δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα όμως, ο Μινιολέ βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο, αφού μετά από αναταραχή στην περιοχή του ο Ουγιόα σούταρε από πλάγια θέση, η μπάλα πέρασε από τον κίπερ της Λίβερπουλ, βρήκε στο δεξί δοκάρι και στην συνέχεια στην πλάτη του για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν απειλήσει μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά στο 26' ο Λαλάνα βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα για το 1-1 με ξερό σουτ μέσα από την περιοχή. Ουσιαστικά με αυτό το γκολ τελείωσε το ενδιαφέρον για το πρώτο ημίχρονο, για να γίνει πλήρης ανατροπή των δεδομένων στο δεύτερο μισό.

Στην πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, και στο μόλις δεύτερο σουτ της Λίβερπουλ στον στόχο, ο Τζέραρντ βρέθηκε στο σωστό σημείο μέσα στην περιοχή για να κάνει το 2-1 και να βάλει μπροστά την ομάδα του, λίγες ώρες μετά την πρόταση ανανέωσης που του έγινε από τον σύλλογο (Εδώ μπορείτε να διαβάσετε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για το συγκεκριμένο γκολ).

Στο 63ο λεπτό άλλαξαν οι ισορροπίες, με τον Μόργκαν να κάνει χειρότερο παιχνίδι και από τον... Μινιολέ (νωρίτερα ο αμυντικός της Λέστερ είχε δώσει με το κεφάλι στον Λαλάνα για το 1-1 και με το πόδι στον Τζέραρντ για το 2-1), καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Και πάλι όμως πήρε αρκετή ώρα να σημειωθεί κάτι αξιοσημείωτο. Στο 74' ο Τζέραρντ έφυγε από θέση οφσάιντ με προορισμό την εστία, αλλά έχασε τον βηματισμό του και ο Σμάιχελ βρήκε την ευκαιρία να κλείσει τον χώρο, με τον διαιτητή να αφήνει σωστά το παιχνίδι παρά τις διαμαρτυρίες για πέναλτι.

Στην αμέσως επόμενη φάση η Λίβερπουλ στάθηκε τυχερή, αφού αρχικά ο Μινιολέ απομάκρυνε σουτ του Μαχρέζ και στην συνέχεια το σουτ του Καμπιάσο κόντραρε εις διπλούν για να καταλήξει άουτ. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 84' μετά από λάθος του Σμάιχελ, τακουνάκι του Στέρλινγκ και γκολ του Χέντερσον.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Ντε Λε, Μόργκαν, Βασιλιέφσκι, Κοντσέσκι (80' Ολμπράιτον), Σλουπ, Καμπιάσο, Τζέιμς, Μαχρέζ, Βαρντι, Ουγιόα

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Μανκίγιο (46' Μορένο), Τζόνσον, Τουρέ, Σκρτελ, Λούκας, Τζέραρντ, Χέντερσον, Λαλάνα (70' Άλεν), Στέρλινγκ (90+2' Λόβρεν), Λάμπερτ

Keywords
Τυχαία Θέματα