Στοιχεία για τη δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε

13:36 29/8/2012 - Πηγή: AEK365

Στοιχεία που είχε αποθηκευμένα στον υπολογιστή της η επιχειρηματίας Έβα Ράουσινγκ, η οποία βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο τον Ιούλιο, αφορούσαν τη δολοφονία του Σουηδού πρωθυπουργού Ούλοφ Πάλμε το 1986, σύμφωνα με σουηδικά δημοσιεύματα.

Η Σκότλαντ Γιαρντ παραδέχθηκε ότι παρέδωσε σχετικά στοιχεία στις σουηδικές αρχές, οι οποίες φέρονται να θέλουν να συνομιλήσουν με το σύζυγο της Ράουσινγκ, Χανς Κρίστιαν, κληρονόμο της τεράστιας περιουσίας της εταιρείας συσκευασιών TetraPak.

Σουηδός συγγραφέας εξήγησε στην εφημερίδα

Γκάρντιαν ότι η Έβα Ράουσινγκ του είχε αποκαλύψει πως γνώριζε ότι ο δράστης της δολοφονίας Πάλμε ήταν ένας επιχειρηματίας που θεωρούσε τον τότε πρωθυπουργό επιζήμιο για τα συμφέροντά του. Η Σουηδή κληρονόμος είχε μάλιστα ήδη επικοινωνήσει στο παρελθόν και με τις σουηδικές αρχές.

Η 48χρονη Έβα Ράουσινγκ βρέθηκε νεκρή στην πολυτελή της κατοικία στο κεντρικό Λονδίνο τυλιγμένη με ρούχα και σακούλες δύο μήνες μετά το θάνατό της, που αποδίδεται στην εξάρτησή της από τα ναρκωτικά. Ο σύζυγός της, επίσης ναρκομανής, καταδικάστηκε σε δεκάμηνη φυλάκιση με αναστολή και ψυχιατρική παρακολούθηση για την παρεμπόδιση ταφής της συζύγου του.

Η δολοφονία του πρωθυπουργού Πάλμε στη Στοκχόλμη παραμένει ανεξιχνίαστη.

Keywords
Τυχαία Θέματα